Activitats dels col·legiats i d’altres entitats


Si voleu publicar alguna activitat, heu d'omplir aquest formulari:


Festa Fes-te de la Llengua

La Secció Filològica de l’IEC té previst celebrar el 19 d’octubre, de vuit del vespre a dotze de la nit, als jardins del Palau Robert de Barcelona, la primera Festa Fes-te de la Llengua, que té com a objectiu manifestar el caràcter expressiu i lúdic del català.


Voluntariat per la llengua (parelles lingüístiques)

El Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla català amb normalitat amb una persona que l'està aprenent, li fa vergonya parlar-lo, té pocs espais per practicar-lo, etc. Només cal dedicar-hi 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. Es practica la llengua en un entorn distès i és totalment gratuït.


Propostes ARC de llengua i literatura

Des del CESIRE- Àmbit lingüístic/CIREL us fem arribar una nova selecció de propostes ARC de llengua i literatura.


Dia Mundial dels Oceans

El 8 de juny se celebra el Dia Mundial dels Oceans. El Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), una infraestructura pública de recerca d'àmbit nacional amb seu a les Illes Balears, ha triat el Dia Mundial dels Oceans per presentar l'APP MEDCLIC KIDS.


Independentisme: Una aproximació des de la Filosofia política (curs obert de la Facultat de Filosofia UB)

Els cursos oberts de Filosofia són un projecte de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Neixen amb l'objectiu d'oferir assignatures de contingut filosòfic que puguin interessar tant els especialistes com el públic en general. En particular, aquest curs s'aproximarà a la controvertida qüestió de l'independentisme des d'una perspectiva estrictament filosòfica (per tant, relativa als principis teòrics que hi ha implicats) i deslliurada, idealment, de servituds ideològiques.


Guardó Internacional Pau Casals per a joves violoncel·listes 2018

La Fundació Pau Casals, establerta per Pau i Marta Casals l'any 1972, va crear la Beca Pau Casals, l'any 1984.


Premis Aprenentatge Servei

Des de fa tres anys la Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei, l'ONG Educo i l'editorial Edebé impulsem la iniciativa dels Premis Aprenentatge Servei per reconèixer l'esforç i compromís en la millora de la societat per part dels nens, nenes, joves i persones adultes en formació.


Seminari "Filosofia i postmodernitat" impartit pel professor Dr. Fernando Pérez-Borbujo (UPF)

Seminari "Filosofia i postmodernitat” impartit pel professor Dr. Fernando Pérez-Borbujo (UPF) dins del Cicle “Revisitant la postmodernitat" que organitza Revista Forma, revista d'estudis comparatius (UPF). Dia: dimarts 22 de maig. Sala de Graus Albert Calsamiglia (Universitat Pompeu Fabra, Campus Ciutadella). De 17 a 19 h. Més informació: revista.forma@upf.edurnrn


«"Per què collons llegiu, estúpids!", va dir ell»

Taula rodona al Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya 7 de juny de 2018, a les 19.00 h. Hi intervindran: Susanna Roch, moderadora, membre del CPQ, Sebastià Bennassar, escriptor, Antoni Dalmases, escriptor i professor de literatura, Jordi Raventós, editor, i Tina Vallès, periodista i escriptora


Premis Francesc Candel

S'ha convocat la XIV edició dels Premis Francesc Candel de la Fundació Carulla, que tenen per objectiu reconèixer i difondre les bones pràctiques en l’àmbit de la diversitat cultural catalana d’entitats i institucions que promoguin i estimulin, mitjançant la cultura i la llengua, la cohesió en la societat catalana entre les persones de diverses nacionalitats, amb especial atenció a la població més jove i a les dones.


Presentació de llibre

Presentació del llibre de Neus Jordi a la seu del Col·legi, dijous 17 de maig, a les 18.30 h.


Valors i èxit escolar. Què ens diu PISA 2015

Presenten l’estudi Francisco López Rupérez, director de la Càtedra de Polítiques Educatives de la Universitat Camilo José Cela, i Xavier Massó, vicepresident del Fòrum


Del text a la il·lustració

La Secció literària de l’Agrícol ha organitzat una taula rodona per parlar sobre il·lustració de textos literaris, el divendres, 13 d’abril, a les 19h, al Centre Artístic Penedès L’Agrícol (passatge Alcover, 2 de Vilafranca).


Torna el concurs de Sant Jordi de l'Optimot!, que aquest any està  dedicat a Pompeu Fabra

L’Optimot llança a Twitter, des del 4 fins al 17 d’abril, la tercera edició del concurs de Sant Jordi amb el lema «Per Sant Jordi, clava-la amb l’Optimot!», que enguany s’afegeix a la commemoració de la figura i l’obra de Pompeu Fabra


JORNADES DE LA SECCIÓ FILOLÒGICA DE L'IEC

Organitzen aquestes jornades la Secció Filològica de l’IEC i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries, amb la col·laboració de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà i de l’Obra Social “la Caixa”.


Proposta ARC

Des del CESIRE-Àmbit lingüístic/CIREL s’ha posat en marxa un nou espai de comunicació amb els col·laboradors i usuaris, amb l'objectiu que es pugui conèixer, de manera periòdica, una selecció de propostes ARC de llengües i literatura i altres activitats.


Flexo 4/6. Les (in)humanitats. Seminari a càrrec de Víctor García Tur

La literatura, l’antropologia, el cinema, la filosofia, el disseny i la poesia són mètodes per reflexionar, per donar lloc a les coses. En aquesta edició de Flexo, sis pensadors i pensadores reflexionaran sobre el seu treball i intentaran situar-lo, encarnar-lo en un lloc concret, a partir de les lectures que els inspiren. rnrnLes (in)humanitats. D'Hiperobjectes: filosofia i ecologia després de la fi del món, de Timothy Morton, a Solaris de Stanisław Lem.


Jornada de Prevención e Intervención del Bullying y Ciberbullying

Día: 7 de marzo a las 17 h. Auditorio 1899. Camp Nou. Jornada de libre acceso. Aforo limitado. Imprescindible inscribirse


Premi Lluí­s Carulla 2018: 100.000 euros per a projectes culturals transformadors

El Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural té com a objectiu fer viables nous projectes culturals que ofereixin respostes als reptes que planteja la societat catalana actual.


Cartografía, diplomacia y espionaje: el Atlas Miller y el Viaje de Magallanes

Conferència a càrrec d'Alfredo Pinheiro Marques, director del Centro de Estudos do Mar Luis de Albuquerque (Portugal), dissabte 3 de març, a les 11 h. Museu Marítim de Barcelona, amb la Fira d'Art Modern i Antic de Barcelona (FAMA).


Recursos personals per combatre l'estrès

Presentació del llibre "Recursos personals per combatre l'estrès. Les plantes, la mel, les infusions i tot el que cal saber", de Produccions Trialba


Jornada Entorns familiars i dispositius digitals

Dissabte 21 d'abril.Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida.Jornada amb tres eixos: joves, entorns familiars i experts.rnOrganitzen: Observatori Lleida Pantalles i FaPaC.Inscripció gratuïta. Servei gratuït de monitoratge per als nens i nenes.


La remodelació de la Rambla de Barcelona: una proposta en què l'educació social també hi té molt a dir

L’equip de Km_Zero, encapçalat per Itziar González, ens presentaran el projecte “Manifest per a una nova cultura de cooperació administrativa-ciutadana”.


La imitació. Seminari a càrrec d'Adriana Beltrán del Río

El curs analitzarà la literatura novohispana (aquella que va sorgir al Mèxic colonial i que va constituir-se com un reflex fidel de les tendències literàries de la península) en relació a la literatura peninsular, obligant-nos a repensar els conceptes de creació, originalitat i imitació.


APAC-ELT Convention

La 32a edició de l'APAC-ELT Convention tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer a la Universitat Pompeu Fabra- Campus Ciutadella, amb el lema "RETHINKING TEACHING: NEW CHALLENGES & NEW SOLUTIONS ". Més de 40 sessions adreçades als diversos nivells educatius.


V Congrés Internacional EDO. "Lideratge i gestió del talent a les organitzacions"

Els col·legiats tindran un 10% de descompte si en el moment de formalitzar la inscripció contacten amb edo@uab.cat i indiquen: nom, cognoms, número de col·legiat, DNI i col·legi al que pertanyen.


Maragall a casa (7è any)

Un espectacle construït a partir dels seus articles, poemes i correspondència


Dones, dames, sacerdotesses o reines Enterraments femenins a l'Amèrica antiga

Curs de 4 sessions. Dates : 7, 14, 21 i 28 de novembre. Horari: dimarts, 18.30h-20.00h. Lloc: Seu del Col·legi de Doctors i Llicenciats. Adreça: Rambla Catalunya, 8, pral. Més informació i inscripcions: institut@culturesamericanes.cat


El gran teatre del món. L'eclosió del teatre modern a Europa

El trànsit entre els segles XVI i XVII fou una època decisiva i apassionant en la cultura europea, ja que totes les grans qüestions que conformarien més endavant el món modern es van començar a perfilar llavors. En la literatura, el teatre va ésser el gènere que, arreu d’Europa, millor va reflectir les convulsions polítiques, religioses, socials i artístiques que s’hi van viure. Gonzalo Pontón i Andreu Jaume, dos bons coneixedors de la literatura de l’època,rncomentaran l’obra i l’esperit dels principals dramaturgs que van escriure a Anglaterra, Espanya, Itàlia i França, des de Shakespeare i Marlowe fins a Lope de Vega, Calderón de la Barca, Cinzio o Molière, una constel·lació irrepetible de les lletres europees.


Signes de vida. Nova visita a la filosofia de Nietzsche, a càrrec de Francisco Bengoechea

Aquest curs proposa una nova visita al vitalisme de Nietzsche, guiada per la hipòtesi que en els nostres dies el fi dominant no és la felicitat sinó la satisfacció d’una ambició il·limitada.


Flexo 1/6. Els llocs i les coses: la ment. Seminari a càrrec de David Casacuberta

La literatura, l’antropologia, el cinema, la filosofia, el disseny i la poesia són mètodes per reflexionar, per donar lloc a les coses. En aquesta edició de Flexo, sis pensadors i pensadores reflexionaran sobre el seu treball i intentaran situar-lo, encarnar-lo en un lloc concret, a partir de les lectures que els inspiren. Inaugura la sèrie de sis seminaris el filòsof de la ciència David Casacuberta, amb una interrogació sobre la ment: on és que estan els nostres pensaments? Quin lloc ocupen?rnrn


FILMCLUB

FILMCLUB és un projecte d’innovació educativa basat en el cinema i l’audiovisualrn


Treball amb joves i inclusió social. Reptes i dilemes per a l'acció

En el marc del projecte europeu CLOSER, us proposem una jornada de reflexió i participació al voltant de l’exclusió social i el treball amb joves al barri de Ciutat Meridiana.


Presentació de catàleg

Presentació del catàleg de l'exposició Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya el dimarts 16 de maig a les 11 h al Museu del Modernisme amb assistència dels autors.


Aula Oberta #13: Pablo La Parra

Com afecten les condicions materials a l'articulació del pensament i de les humanitats? Quina és la importància de les imatges per a re-pensar l'inacabament de les humanitats? Poden ser les imatges eines crítiques, eines de resistència? Podem re-aticular l'actualitat de les humanitats a partir de la configuració d'allò visual? Afecta la temporalitat a la configuració crítica del coneixement? Com irromp la imatge del passat en la nostra capacitat de figurar el present? Abordarem aquestes i altres qüestiobs amb Pablo La Parra, investigador que actualment desenvolupa la seva tesi doctoral a la Universitat de Nova York (NYU). Ivestigador resident a Tabakalera amb el projecte Europa, futuro anterior.


L'acció de la paraula. Eines per parlar en públic

Taller eminentment pràctic dirigit a totes aquelles persones que, per motius professionals i/o personals, senten la necessitat de millorar la manera com es comuniquen.


Crisi del llenguatge, cafè literari i avantguardes. Seminari a càrrec de Marisa Siguan. 26 abril, 3, 10, 17 i 31 maig 2017

Fa gairebé 100 anys que les avantguardes literàries van suposar un canvi radical en el món de l’art i van plantejar una renovació del llenguatge que ha assentat les bases de la modernitat literària. Per què i d’on sorgeix aquest impuls? Com es concreta? Com canvia el llenguatge? El curs se centrarà principalment en la literatura en llengua alemanya.


Flexo 6/6: L’extracció. Seminari a càrrec de Jorge Luis Marzo

Poden les mans de Hulk treure una estella de la pota d’una formiga? Què hem de fer nosaltres amb les nostres mans enormes quan volem tenir cura d’una realitat esmicolada a bocins petitons? Com extreure la veritat? Com extreure’ns de la veritat?


Una proposta filosòfica sobre la vida humana. Seminari a càrrec de Josep Maria Esquirol. 3, 10, 17 i 24 maig 2017

El curs presentarà una filosofia de la condició i de la vida humanes a través dels conceptes «afores», «plec del sentir», «desig infinit» i «capaç de vida».


Santiago Rusiñol. Jardins d'Espanya

Exposició al Museu del Modernisme de Barcelona, dedicada als jardins de Santiago Rusiñol,comissariada per Mercedes Palau-Ribes O'Callaghan, coautora del catàleg raonat de la pintura de S. Rusiñol.


Aula Oberta #10: Ingrid Guardiola

Podem fer un diagnòstic del nostre context? En aquesta sessió abordarem les estratègies de dissuasió de l'acció política, cultural i comunitària a través del palau de vidre tecnològic i d'un hiperindividualisme neoliberal que ha cristal·litzat els individus en les seves imatges.


"Descobreix el teu ADN. Més enllà de la frontera cel·lular" (24/3/2017)

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


Premis convocats per la Fundació Víctor Grífols i Lucas

V Premi a treballs de recerca sobre Bioètica i el premi "Ètica i Ciència"


Aula Oberta #5: Oriol Fontdevila

En el marc del 30è aniversari de l'Institut d'Humanitats, volem obrir un aula des d'on actualitzar el discurs, els referents i les pràctiques de les humanitats a la nostra societat.


L'acústica en educació. L'impacte del so en els processos d'ensenyament i aprenentatge

El proper 23 de febrer de 17:30 a 19:30 tindrà lloc a la seu del CESIRE, Avinguda Drassanes nº 10, amb la co-organització de “ECOPHON” Saint Gobain, una xerrada-visita al voltant de l’impacte del so en els processos d’ensenyament-aprenentatge.


Concurs "La mar de ciència II"

La mar de ciència" és un concurs de dibuix, vídeo i relat per a estudiants de primària i secundària. La seva temàtica és la ciència i el mar


Viatge cultural al Perú

Viatja al Perú acompanyat d'una doctora especialista en cultures andines, en un passeig per l'arqueologia dels Andes. Una oportunitat per conèixer de primera mà la riquesa del passat i el seu llegat fins als nostres dies!


Aula Oberta #4: Victoria Szpunberg.

En el marc del 30è aniversari de l'Institut d'Humanitats, volem obrir una aula des d'on actualitzar el discurs, els referents i les pràctiques de les humanitats a la nostra societat.rnrn


La XIII Jornada de la SCATERM : “La terminologia abans de la Terminologia: del segle XIII al XVII”

La XIII Jornada de la SCATERM, “La terminologia abans de la Terminologia: del segle XIII al XVII”, tindrà lloc el dia 30 de novembre de 2016 a l’Institut d’Estudis Catalans.


Vertigen i passió: Una celebració de l'obra d'Eugenio Trí­as

28 novembre - 18.00. Per celebrar la reedició de "Vértigo y pasión", el gran assaig d'Eugenio Trías sobre la pel·lícula de Hitchcok, us convidem a un passi de "Vértigo" en pantalla gran que anirà seguit d'un diàleg al voltant de la seva passió pel cinema, la seva filosofia i la relació entre el cinema i pensament.


Els Gabinets de Curiositats. L'Arqueologia i les antigues col·leccions de "meravelles"

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


Aula Oberta: Saber, fer, comprendre

La segona sessió de l’Aula Oberta serà a càrrec del professor David Casassas i tindrà lloc el proper dimarts 15 de novembre a les 18.30h al CCCB.rn


Jornada formativa "Xerrem de llibres de Lectura Fàcil"

L'ALF i la CAL sumen esforços a favor de l’ús del català i el foment de la lectura, i orgnitzen una jornada per presentar el projecte i formar voluntaris de conversa al voltant d'un llibre LF.


ESCOLA PER PROJECTES. V JORNADES DE SECUNDÀRIA

Aquest curs, equivalent a 15 hores, i amb l’assistència d’experts de vàlua contrastada, s'explicarà en què consisteix l'escola per projectes i com cal organitzar-la, tot veient les seves avantatges i inconvenients.


Maragall a casa

Un espectacle construït a partir dels seus articles


V JORNADES DE SECUNDÀRIA. EL TREBALL PER PROJECTES

Durant el juliol de 2015 la UNESCO es va declarar partidària de la pedagogia per projectes.


Conquerir el paradí­s. Somnis, visions i rebel·lions. Dirigit per Joan Sureda

Aquest curs vol explorar el desig humà d'anar més enllà del quotidià i transcendir a un estadi de perfecció individual i social. El desig d’anar més enllà, si més no, a través de l'art, sotmès als somnis col•lectius, a la mística de les visions espirituals o a l'afany que fa que l'individu superi qualsevol límit, inclús el de la mortalitat, per accedir al poder d'allò que creu suprem: el paradís.


"Les plantes carnívores. Una història natural i de seducció" (21/10/2016)

Taller teòric i pràctic organitzat per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural, pel proper divendres 21 d'octubre de 2016 de 17:30 a 20:30h. a la seu del Col·legi.


L'amor lliure. Flexo 2/6 Lectures compartides

A mode de crònica d’una investigació en procés de Mireia Sallarès sobre l’amor a Sèrbia, les tres sessions del seminari transitaran per les lectures dels últims anys al voltant del seu projecte inacabat La trilogia dels conceptes deixalla, la veritat, l’amor i el treball: Quines poden ser les nostres experiències de l’amor més enllà de la seguretat, la propietat i la seva tradició romàntica, eròtica, identitària?


Coneix Llengua Nacional

- Ens adrecem a tu, professor de llengua, que tens dubtes, que t'agrada saber què hi ha, que ets un apassionat i no pas un mercenari...


Flexo. Lectures compartides

El seminari farà un recorregut literari per textos de la modernitat literària, les avantguardes, el feminisme i els estudis de gènere que formulen respostes alternatives a la pregunta: què és allò que té valor?


Saber, fer, comprendre. Aula Oberta, dirigida per Marina Garcés

Del 18.10.2016 al 09.05.2016. Amb la col•laboració de Marina Garcés, hem organitzat al llarg d’aquest curs una sèrie d’aules obertes amb investigadors, artistes, escriptors i activistes entre ells: David Cassassas, Manel Ollé, Victoria Szpunberg, Oriol Fontdevila, Brigitte Vasallo, María Ruido, Albert Lladó, Joana Masó, Ingrid Guardiola, Eduard Escoffet, Eudald Espluga, Pablo La Parra i Mireia Sallarès.


Repensar l'escola: Innovació i Educació

Divendres, 14 d'octubre del 2016. 15.45 Acreditació 16.15 Inauguració Dissabte, 15 d'octubre 9.00 Acreditaciórnrn9.30 Tallers


Presentació del llibre "El xiquet i el poble perdut"

Un conte inspirat en els fets que van tenir lloc a la serra de la Fatarella durant la Batalla de l’Ebre


Cursos de llengua i cultura occitanes 2016-17

Vols aprendre l’occità, llengua oficial a Catalunya? 5 nivells segons el MCRE, i amb inici la primera setmana d'octubre.


La literatura en l'era d'Internet. Debat sobre el futur del llibre

30 juny 2016 Activitat GratuïtarnrnEl futur del llibre protagonitza aquesta tarda de debats, que comença amb una conferència de l'escriptora i periodista italiana Luciana Castellina sobre el futur dels autors. A continuació, els escriptors Sergi Pàmies i Imma Monsó conversaran sobre com s’escriuen els llibres en l’era d’Internet.


Diversitat Religiosa

Aquest curs introductori permetrà conèixer una aproximació a la realitat religiosa de Catalunya en l’actualitat


El turisme a Barcelona: la ciutat com a escenari (20 de juny de 2016)

Xavier Albertí, actor, músic, dramaturg i actual director del Teatre Nacional de Catalunya, explorarà els paral·lelismes entre el teatre i la vida urbana per observar, des d’un punt de vista nou, quin paper té el turisme en l’entramat col·lectiu de la ciutat de Barcelona.rnrnActivitat gratuïtarnrnImatge: Barcelona | Moyan Brenn | Flickr, CC BY 2.0


Àfrica i les màscares. Un viatge al seu interior, simbologia i ús

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


Richi Talent

La Richi Foundation obre el plaç d'inscripció per a la Segona Edició del certamen Richi Talent per a alumnes de Primer de Batxillerat


Publicació de dos premis literaris

Joan Bustos va guanyar el 2015 els premis Barcanova i Enric Valor de literatura infantil i juvenil. Els títols premiats ja són a les llibreries.


Poesia + Educació+ TIC. II Jornada Educativa Joan Brossa

Jornada Educativa "Poesia + Educació + TIC" organitzada des del Servei Educatiu de la Fundació Joan Brossa per tal d'analitzar processos d'innovació educativa a l'aula en què la poesia i les TIC seran les protagonistes. rnrnAquesta activitat tindrà lloc al Palau Marc i s'adreça a docents, educadors i dinamitzadors culturals. El preu és de 10€ per assistent i el procés d'inscripció ja és obert.


"Cè·lules, pèsols i una neurona. Un passeig per la unitat de la Vida" (27/572016)

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


Premi Ètica i Ciència

Premi a les 3 millors iniciatives de centres educatius que fomentin la reflexió dels alumnes entorn les implicacions ètiques de la ciència, la tecnologia i la recerca. Data límit: 31 octubre 2016


Premi Ètica i Ciència

Premi a les 3 millors iniciatives de centres educatius que fomentin la reflexió dels alumnes entorn les implicacions ètiques de la ciència, la tecnologia i la recerca. Data límit: 31 octubre 2016


Premi a Treballs de Recerca sobre Bioèticaa en el Batxillerat

Premi als 3 millors treballs de recerca de batxillerat que analitzin qüestions relacionades amb la bioètica. Data límit: 31 de maig 2016


Estrena de "Poemes de capçalera" al Teatre Romea

MIQUEL PUJADÓ presenta l’espectacle POEMES DE CAPÇALERA (basat en el llibre/CD editat per BARCANOVA) al TEATRE ROMEA (c/ Hospital, 51- BARCELONA) Dilluns 9 de maig a les 20h Invitacions: Fundació ROMEA (info@fundacioromea.cat / 93 318 14 31)


Premi Ètica i Ciència

Premi a les 3 millors iniciatives de centres educatius que fomentin la reflexió dels alumnes entorn les implicacions ètiques de la ciència, la tecnologia i la recerca. Data límit: 31 octubre 2016


EL MÓN DE LES ORQUÍDIES. Una mirada calidoscòpica a una bellí­ssima flor

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


PROJECTE SINGULAR TALENT

Projecte de formació i orientació laboral basat en el descobriment del talent i en els processos de selecció avançats


Conferència de Patrick Deville - 14/03/2016

L'escriptor Patrick Deville, habituat a saltar de segles i continents en les seves novel·les, ens parlarà de la relació entre el temps, l'espai i la literatura en la conferència de clausura del Debat de Barcelona.


"Pensar els afectes" - Conferència de Jo Labanyi, 15/03/2016

Per què sentim com sentim? Quin paper tenen els afectes a les nostres vides? Són les emocions un producte singular de la nostra subjectivitat o tenen més aviat un caràcter compartit?


Antropologia i arqueologia àrtiques. Pobles i cultures del gel 4/3/2016

Tallers monogràfics mensuals organitzats per Tròpic de Capricorni, Eix de Divulgació Científica i Cultural al Col·legi. Places limitades. Activitat de pagament.


Coaching personal

Oferim als associats un 25% de descompte en el preu de 4 sessions d´una hora de coaching personal.


Presentació de la col·lecció "Rodolins, rodolins", de Pere Martí i publicada per Barcanova

L'acte de presentació tindrà lloc el dissabte 12 de març a les 18 h al Casal Popular de Vilafranca


La terra i els humans d'aquí mig segle

Presentació del llibre de Josep Roca Trescents "La terra i els humans d’aquí mig segle " publicat per Voliana Edicions.


"Vides accelerades" - Conferència de Hartmut Rosa, 07/03/2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai. Els dies semblen massa curts, no tenim temps per encabir-hi la pluralitat d’exigències i necessitats generades per les diferents esferes de la nostra vida: el temps de treball, el temps lliure, el temps amb la família, el propi temps, el temps per dormir o per perdre el temps. I les tecnologies que havien d’alliberar-lo semblen haver-lo encongit encara més. Com és possible que s’hagi tornat un bé escàs? Podem encara recuperar la sobirania sobre el nostre temps?


"El temps a l'era digital" Conferència de Judy Wajcman - 22 de febrer 2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai. Els dies semblen massa curts, no tenim temps per encabir-hi la pluralitat d’exigències i necessitats generades per les diferents esferes de la nostra vida: el temps de treball, el temps lliure, el temps amb la família, el propi temps, el temps per dormir o per perdre el temps. I les tecnologies que havien d’alliberar-lo semblen haver-lo encongit encara més. Com és possible que s’hagi tornat un bé escàs? Podem encara recuperar la sobirania sobre el nostre temps?rnrnAmb aquest cicle, el CCCB s’afegeix a la Iniciativa per a la Reforma Horària i ho fa, també, avançant mitja hora sobre l’horari habitual totes les conferències programades.


"Inacabar el món" Conferència de Marina Garcés - 29 de febrer 2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai. Els dies semblen massa curts, no tenim temps per encabir-hi la pluralitat d’exigències i necessitats generades per les diferents esferes de la nostra vida: el temps de treball, el temps lliure, el temps amb la família, el propi temps, el temps per dormir o per perdre el temps. I les tecnologies que havien d’alliberar-lo semblen haver-lo encongit encara més. Com és possible que s’hagi tornat un bé escàs? Podem encara recuperar la sobirania sobre el nostre temps?


"Les clarianes del temps" Conferència de Menchu Gutiérrez - 15 de febrer 2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai. Els dies semblen massa curts, no tenim temps per encabir-hi la pluralitat d’exigències i necessitats generades per les diferents esferes de la nostra vida: el temps de treball, el temps lliure, el temps amb la família, el propi temps, el temps per dormir o per perdre el temps. I les tecnologies que havien d’alliberar-lo semblen haver-lo encongit encara més. Com és possible que s’hagi tornat un bé escàs? Podem encara recuperar la sobirania sobre el nostre temps?


Presentaciones eficaces en alemán

Con la globalización e internalización de las empresas, cada vez es más usual tener que compartir conocimientos, presentar productos o proyectos. Pero, ¿te has planteado cómo hacerlo en otro idioma? ¿en alemán, por ejemplo?rnEl taller Presentaciones eficaces en Alemán, conducido por Michel Mourot profesor de alemán y coach, muestra las pautas para manejar tus habilidades comunicativas y persuasivas en otro idioma


Coneix la nostra revista!

Som una revista imprescindible per a millorar l'ús i el bon ús de la llengua; inequívocament independent i valenta. No us la perdeu!


"El rellotge" Conferència de Salvador Cardús - 8 de febrer 2016

Qui decideix sobre el temps? Hem perdut el control sobre la nostra temporalitat? Qui marca els ritmes, les durades, els intervals, els terminis de les nostres vides? L’experiència del temps a la nostra societat urbana i hiperaccelerada està marcada per la impressió que el rellotge va, efectivament, més ràpid que mai.


Premi Lluí­s Carulla d'estí­mul a un projecte cultural 2016

l premi està destinat a impulsar projectes culturals en els diversos àmbits de la llengua catalana, les arts i el pensament.


El nostre temps. Debat de Barcelona 2016

08/02/2016: Luciano Canfora. 15/02/2016: Menchu Gutiérrez. 22/02/2016: Judy Wajcman. 29/02/2016: Marina Garcés. 07/03/2016: Hartmut Rosa. 14/03/2016: Luciano Canfora


Jornada Formativa - Enfrontant l'endemà: Conseqüències de l'abús sexual infantil

Jornada Anual Fundació Vicki Bernadet. 25 de febrer 2016. Hora: 8h-18h. Lloc: Espai Francesca Bonnemaison, C/ Sant Pere Més Baix 7, Barcelona.Preu: 50€*


Ajudar nens i adolescents a través de la PNL (bibliografia)

Presentem dos llibres para ajudar a nens i adolescents a través de la PNL:rn“AYUDAR A LOS NIÑOS A TRAVÉS DE LA PNL” y “PNL PARA ADOLESCENTES Y PADRES”rnTots dos escrits per Valérie Mounier, titulada en Practicioner y Màster en PNL, formadora de PNL y coach familiar, formada en teràpia familiar sistèmica, exerceix una activitat de consulta en el desenvolupament personal amb adults y adolescents.


Què podem aprendre d'un sismograma?

Activitat centrada en la recerca actual en ciències de la terra i, especialment, en la interpretació de les dades que s’obtenen del sismograma


Barcelona en les il·lustracions del Quixot

Amb motiu del IV Centenari de la publicació de la Segona part del Quixot s'observa com ha estat presentada la ciutat de Barcelona en les edicions il·lustrades del Quixot des del segle XVIII.


Jornada Formativa Anual 2015 - Enfrontant l'endemà: Conseqüències de l'abús sexual infantil en l'àmbit de la salut

Jornada sobre l’abús sexual infantil en la salut de les persones que l’han patit, i estudiarem els motius de demanda més habituals en les persones que acudeixen a la Fundació buscant un espai psicoterapèutic, tot i analitzant com es treballen aquestes demandes.rnLa Jornada va dirigida a tots/es aquells/aquelles professionals interessats/des en temes relacionats amb els abusos sexuals infantils, dels àmbits dels serveis socials, serveis de protecció a menors, psicologia, pedagogia, ensenyament, salut, dret, justícia, cossos de seguretat, així com a totes aquelles persones que volen saber com es treballa un tema tan important i complexa com és la intervenció i la protecció de les víctimes d’abús sexual infantil.rn


Visita la presa de la Baells

Visita nocturna a l’interior de la presa i espectacle teatralrn“A mitja claror”


Taller científic: escultures de llum

Voleu jugar amb prismes, unir colors o reproduir els experiments de Newton i d’altres científics?


Jornada especial d'història industrial al Museu de la Pell

2ª Jornada d'història industrial: l'electrificació de Catalunya.


Teatre "A mitja claror" i espectacle de llum i dansa dels BR2 al Museu del Gas

La Plaça del Gas de Sabadell s’il·luminarà de l’humor, la llum i el ball dels BR2. Podreu viatjar al futur amb un espectacle de dansa amb llum i energia.


Segueix les migracions de tardor a Recerca en Acció

Cada any milers de milions d’ocells travessen Catalunya rumb al Sud. Es tracta de les migracions de tardor, un dels majors desplaçaments d’animals d’Europa, en què les aus viatgen entre 3.000 i 10.000 km cap a l'Àfrica.


"Dades i informes que afecten els drets dels infants"

La Jornada es durà a terme es durà a terme el proper dimarts 27 d’octubre al Col·legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona


Presentació de llibre “Crear i fer ampolles. Eines per educar la creativitat”

El dia 21 d'octubre a les 19.30 es presenta a EADA de la mà dels seus autors Maria Batet, Franc Ponti, Enric Segarra


Seminari: Educació Emocional Lideratge i Empatia

Del 30 al 31 d'octubre del 2015. Període d'inscripció del 14 de setembre al 15 d'octubre. Inscripció gratuïta. Places limitades


IV jornades de secundària: Modes i tendències educatives

Durant les darreres dècades moltes modes educatives s’han anat incorporant al nostre sistema d’ensenyament. Algunes han funcionat i d’altres no. La moda de les fitxes, o la de la matemàtica de conjunts, en foren exemples en el passat. En qualsevol cas l’objectiu era aconseguir una millora en la transmissió de coneixements, fita que se li pressuposava a tot sistema educatiu


La vida és preciosa

Homenatge a la Neus Català amb motiu del seu centenari. 6 d'octubre de 2015 a les 19h a l'Auditori del Conservatori del Liceu. Nou de la Rambla, 88


Rutes literàries per les comarques de Catalunya a través de les obres més representatives

Rutes literàries per les comarques de Catalunya a través de les obres més representatives


La vida d'un intel·lectual compromès

Aforament limitat. Es prega fer compra o reserva anticipada de localitats.rnrnFuncions 5t any (2015). Cada primer dilluns de mes a les 20h Funcions especials per a grups o escolars (mínim 30 persones), a hores convingudes, matí o tarda: trucar al telèfon 663 649 472 amb un mes d'antel·lació. Reserves, venda d'entrades i informació:rn


Salut i Ecologia

L’edició 2015-16 del programa Amgen Teach, el curs “Salut i Ecologia”, ofereix una visió actual sobre la relació entre l’ecologia i la salut humana. La formació serà impartida per reconeguts experts provinents de l’àmbit universitari, del camp de la recerca i de la didàctica.


El Vallès: de la societat agrària a la societat industrial

Organitzat conjuntament entre la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Bosch i Cardellach i el Centre d'Estudis Històrics de Terrassa, entre altres centres d'estudis de la comarca del Vallès Occidental.


Màster en Programació i Implementació de Solucions Microsoft Dynamics

Partint de les necessitats actuals de l’entorn laboral de trobar professionals especialitzats en solucions Microsoft dynamics, la UVic-UCC i Quonext Group uneixen esforços, experiència i coneixements per impulsar el primer i únic màster a Catalunya especialitzat en aquesta solució tecnològica.


Publicació del llibre

L'assaig resulta d'una aplicacio psicoanalitica en el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba), treballant amb persones diagnosticades de trastorns mentals greus i investigant amb ells la mecanica de les produccions del llenguatge. Es va disenyar un dispositiu per operar en un context interinstitucional: un museu, el Macba, i els Centres de Dia vinculats a la Xarxa de Salut Mental de Barcelona. El projecte es va desenvolupar durant 2002 i 2013.rn


FILMCLUB

FILMCLUB www.filmclub.click és un PROJECTE EUROPEU PER EDUCAR MITJANÇANT PEL·LÍCULES.rnSI FEU SERVIR EL CINEMA COM A EINA EDUCATIVA i us interessaria poder utilitzar el nostre catàleg de pel·lícules de cara al curs vinent i/o voleu programar activitats relacionades amb el cinema (visites a rodatges, trobades amb actors, curtmetratges...) ENCARA ESTEU A TEMPS D’APUNTAR-VOS al programa pilot que arrancarem el Setembre - Octubre del curs vinent.rn


"V Barcino·Colonia·Romae"

Jornades Romanes de Barcelona


La Universitat Catalana d'Estiu organitza el curs de coneixement superior de Catalunya

Aquests curs pretén oferir, aprofundir, completar i aportar coneixements multidisciplinaris sobre la realitat catalana al llarg del temps, en el seu present i en les perspectives d’evolució futura.


II Aplec de la Geologia de les Terres de Lleida i dels Pirineus (Forat de l'Or)

El 19, 20 i 21 de juny 2015 es faran xerrades, sortides de camps i exposicions sobre Geologia.


Visita guiada a l'Aude

Visita guiada amb explicació dels prncipals monuments i fets del catarisme a l'Aude, que inclou estada amb sopar el primer dia a Lavellanet, esmorzar el segon dia i dinar del segon dia per 70€


El arte de resolver conflictos

Una reflexión acompañada de pautas a seguir para resolver los conflictos de la vida cotidiana.


Continuïtat i canvi en educació: escenaris i perspectives

Xerrada de Ferran Ruiz i Tarragó, president del Consell Escolar de Catalunya, el dia 14 de maig a les 19 hores, al Col·legi de Llicenciats


Antropologia i bé comú (tres històries de camp)

En aquesta taula rodona volem reflexionar des de les diferents vessants de la pràctica antropològica sobre el concepte de “bé comú” i la importància de les formes de cooperació en la història de la humanitat.


El llenguatge corporal

El 28 d'abril a les 18'30h, al casal Can Travi de Barcelona (Avinguda cardenal Vidal i Barraquer 45, metro línia 3-Mundet), analitzarem com encaixar correctament la mà, què comuniques amb la posició dels teus braços, com causar una bona impressió en una entrevista de treball, el significat d'un somriure i els beneficis del riure.


Publicació del llibre "Hic et nunc. Aquí y ahora... seguimos hablando latín"

Hic et nunc Aquí y ahora... seguimos hablando latín, de Toni Batllori, Pere Led i Josep Manuel Udina –i amb pròleg d’Enric Juliana–, sortirà publicat per l’editorial GEDISA el dia de Sant Jordi


100 Passatges de Barcelona

Barcelona 100 passatges. Neus Bergua. Publicacions Ajuntament de Barcelona, 2015


Ruta literària per la Barcelona del segle XIX

El proper dissabte, 11 d'abril, de 10 a 13:30 h, la ruta literària organitzada per als estudiants de literatura catalana del segle XIX de la UOC s'obre gratuïtament per a totes les persones interessades en la literatura i la cultura catalanes vuitcentistes. (Les places són limitades i cal inscriure's gratuïtament a http://goo.gl/forms/QqlnJCY2k1)


Presentació del llibre "Endevinalles per a tothom" de Pere Martí i Núria Feijoó

Veniu a jugar a les endevinalles i a veure en directe com es fan les il·lustracions del llibre Endevinalles per a tothom. Divendres 10 d'abril a les 18 h


Història en 3 D, història i maquetes: submarins (de 1776 a 1939)

Activitat realitzada al casal Can Travi, avinguda cardenal vidal i barraquer 45, Barcelona (metro línia 3 Mundet) Quins van ser els predecessors dels famosos U-BOOTS alemanys? Quines característiques tenien aquests primers submarins?


Sant Jordi 2015: presentació de la novel·la "Bajo las piedras"

Presentació de la novel·la "Bajo las piedras", de l'autora Mercedes Pajarón, el 14 d'abril a les 19'00h, al casal Can Travi de Barcelona (Avinguda cardenal Vidal i Barraquer 45, metro línia 3, Mundet)


Jornades sobre l'Estat de la Professió d'Arqueòleg a Catalunya

Punt de trobada i retrobada dels professionals del Patrimoni Arqueològic per exposar i debatre la (precària) situació de la nostra professió, assolir acordaments i reivindicar canvis.


Premi Ètica i Ciència per a centres d'ensenyament 2014-2015

La Fundació Víctor Grífols i Lucas convoca tres premis per a centres d´ensenyament, dotats amb 5.000, 2.500 i 1.000 euros, amb l´objectiu de proporcionar reconeixement i suport a projectes educatius que fomentin la sensibilitat i la reflexió dels alumnes al voltant de les implicacions ètiques de la ciència


Observar i comprendre per avançar

El curs mostra com la pràctica de l'observació i la reflexió en grup pot ajudar a desenvolupar la capacitat de contenció i d'escolta, i a trobar la distància adequada per acompanyar altres persones, tant si es tracta d'una relació educativa, assistencial, o d'orientació i suport. Per altra banda, us ajudarà a desenvolupar noves perspectives sobre la realitat de què participeu que us seran útils per intervenir-hi.


XII Jornada de la SCATERM

La presència del català en l'espai cientificotècnic. Quina terminologia tenim, sense textos especialitzats? Dijous 16 d'abril de 2015 (de 9.00 a 13.30 h). Sala Nicolau d'Olwer de l'IEC - Barcelona


Història en 3 D: Bombardejos d'Hamburg i Dresden

HISTÒRIA EN 3D proposa fets històrics concrets amb els seus protagonistes, per mitjà d'una conferència amb suport audiovisual i la maqueta de cada màquina, feta a mà pel mateix ponent, que va acompanyar a aquests homes i dones excepcionals.rn


Conferència sobre la SEAT

Francesc Prieto Rius,"La modernitat històrica de l'arquitectura de SEAT, un patrimoni en procés de desaparició"


La clau de volta. Recursos per a professors de Ciències Experimentals

rn rnEns plau convidar-vos a l’acte de presentació del llibre que tindrà lloc a Barcelona el proper dimarts dia 17 de Març de 2015 a les 19:00 a la seu del C.D.L, Rambla de Catalunya 8rn


Presentació de "Pa sucat amb somnis"

Presentació de la novel·la infantil "Pa sucat amb somnis",de Joan Bustos. Publicada per Animallibres. A la llibreria Maresme, carrer Isern de Mataró. 26 de març a les 7 de la tarda. Hi intervindrà Anna Font, contacontes.


Biologia a l'aigua: propostes d'observació i experimentació per a escoles

Xerrada amb lobjectiu d'oferir als docents de secundària propostes de treballs i petites recerques relacionades amb el curriculum dESO i Batxillerat. A càrrec de Begoña Vendrell, investigadora del ICM.


Turisme i Patrimoni Industrial

A càrrec de Josep Huguet i Biosca, polític català i diputat del Parlament de Catalunya des de 1995.


Presentació del llibre "Històries secretes" de Ramon Breu

Divendres 27 de febrer, a les 19h a la llibreria Alibri (Balmes,26 de Barcelona)rnamb la participació de lautor, de Xavier Breil, autor del pròleg i Arnau Carné de l'editorial Tigre de Paper


Paraula i pintura sobre setze poesies de Màrius Torres

Montserrat Badia i Cardús, lingüista i estudiosa dels recursos poètics, ofereix un llibre d’interès artístic absolutament personal, on va seguint el camí de la vida del poeta Màrius Torres


Fòrum de Patrimoni Industrial

Conferencia a càrrec de Jordi Maluquer de Motes, "La innovació tecnológica, protagonista de la industrialització de Catalunya". Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Via Laietana, 39, 5a planta.18:30 h


Cicle Literatura i Patrimoni (UOC)

Els Estudis d’Arts i Humanitats de la Universitat Oberta de Catalunya organitzen una nova edició del Cicle Literatura europea i patrimoni. Itineraris d’art i literatura medievals.


II Simposi Internacional Joan Vinyoli

Amb motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta, la Càtedra JoanrnVinyoli de poesia contemporània (Universitat de Girona-Ajuntament de Santa Colomarnde Farners) organitza, juntament amb representants de totes les universitats catalanes irnamb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, el II Simposi InternacionalrnJoan Vinyoli per als dies 18-20 de desembre de 2014.


Premi Lluís Carulla

Convocatòria del Nou Premi Lluís Carulla destinat a impulsar projectes culturalsrnen els diversos àmbits de la llengua catalana, les arts i el pensament


V Jornades Filosòfiques - Més enllà  de la identitat

Els filòsofs Daniel Weinstock i Vincent Descombes parlaran del paper de les identitats en el marc de l’Estat contemporani el proper 2 de desembre a les 19 al CCCB


Ruta del 22 @: La Barcelona del segle XXI

Una passejada (2.45 h) a peu pel 22 @, un barri que enfonsa les seves arrels en la tradició industrial del segle XIX i que es projecta vigorosament cap al XXI.


Les muralles de Barcelona

Un recorregut (2.15 h) històric, arquitectònic i urbanístic per les muralles romanes i medievals de Barcelona


Ruta de la Plaça del Diamant

Una passejada (2 h) a peu pel barri de Gràcia, tot seguint els espais i els racons per on transcorre la novel•la "La Plaça del Diamant" de Mercè Rodoreda.


Pel·lícula BORN - Reviu la Història

S’estrena la pel·lícula "Born", inspirada en el llibre “La ciutat del Born”. Es tracta d’un film històric basat en fets reals, on es pot apreciar la vida dels habitants de Barcelona a principis del segle XVIII. Una pel·lícula imprescindible per a tots els interessats en el nostre passat, però també en el nostre present. A partir del 21 de novembre als Cinemes Girona, amb descompte en l’entrada per als col·legiats.


Ruta del Barri Gòtic i la Ribera

Un recorregut (2.15 h) a peu pel Barri Gòtic i la Ribera de Barcelona de 2.000 anys de durada: art, història, curiositats, anècdotes, vivències.


Maragall a casa

Des del menjador de la seva casa de Sant Gervasi, Joan Maragall ens explica les seves vivències, els seus somnis, el seu ideari


Narcis Comadira a les Lliçons de la Càtedra

Narcís Comadira és el convidat a impartir les "Lliçons de la Càtedra" de l'any 2014, que tindran lloc els propers dies 18 i 19 de novembre a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona.


Ruta de La Barcelona maçònica

Un recorregut (2.30 h) a peu per alguns dels llocs de Barcelona més relacionats amb la maçoneria.


La Barcelona Patriòtica

Una passejada (2.15 h) a peu per alguns dels racons de Barcelona on millor es copsa l’empremta patriòtica de la ciutat


Ruta de la Barceloneta

Una passejada (2.15 h) a peu per la Barceloneta: un tast d’història, art, gastronomia, urbanisme, platja i arquitectura, apta per a tots els públics..


Actualització interdisciplinària al voltant de la fabricació digital

Cicle de ConferènciesrnLa fabricació digital i especialment la impressió 3D estan provocant canvis importants en quasi tots els àmbits de la vida i les relacions entre les persones. Economia, relacions laborals, política, creativitat, educació, la vida de les persones, en definitiva, es veuen afectades per les noves maneres de produir i, sobre tot, per la proximitat dels ciutadans als mitjans de producció de manera que des de fa uns pocs anys s’està parlant de la tercera revolució industrial.rnrnAquest cicle de conferències vol oferir al professorat de Barcelona, i al públic en general, elements i criteris d’interpretació i de comprensió de l’impacte d’aquests canvis.rn


Batecs Clàssics

Web sobre el món clàssic i l'etimologia


Vuitena edició de les Beques Jaume Casademont

La Fundació Jaume Casademont posa en marxa una nova convocatòria de les Beques Jaume Casademont destinades a impulsar projectes socials a Catalunya en els camps de la Educació i la Cultura


Els viatges del Museu Episcopal de VIc

El MEV inicia una nova línia d'activitat i oferirà viatges culturals a punts del món que tenen alguna relació amb el museu i el seu fons.


Vic, la ciutat medieval i els seus museus

Visita a la ciutat de Vic amb el tren i activitat educativa als Museus.


Literatura i Holocaust. El violinista d'Auschwitz

Coordinació del cicle a càrrec de Mariàngela Vilallonga, catedràtica de la Universitat de Girona i directora de la Càtedra de Patrimoni Literari Anglada - Fages


I Cicle de Cultura Medieval de Terrassa

El I Cicle de Cultura Medieval, que es celebra per tota la ciutat de Terrassa i el seu ric llegat medieval, és un programa anual amb més de 60 activitats que posa a l'abast de tots els públics diversos àmbits de la cultura de l'edat mitjana.


La Mancomunitat de Catalunya 1914

Organitzat per l’Institut d’Estudis Catalans, del 22 al 24 d’octubre tindrà lloc el simposi “La Mancomunitat de Catalunya, 1914, centenari del primer pas vers l’autogovern” sota la direcció del catedràtic d’Història Albert Balcells.


Recerques amb els goril·les de muntanya a Ruanda

Jordi Galbany, biòleg i primatòleg, publica un blog on explica les seves recerques amb els goril·les de la muntanya a Ruanda. Hi dóna a conèixer la biologia i el comportament d’aquests primats, com també les peculiaritats del seu treball científic i de la seva vida quotidiana. r Us convidem a connectar-vos a Recerca en Acció i gaudir d’aquesta aventura científica servida en directe des de l’Àfrica.