Activitats dels col·legiats i d’altres entitats


Si voleu publicar alguna activitat, heu d'omplir aquest formulari:


Jornada d'estudi Montserrat Abelló.

Un dels actes centrals previstos de la commemoració de l’Any Montserrat Abelló ha estat, des d’un bon començament i d’acord amb els hereus de la poeta i traductora, l’organització d’una jornada d’estudi i investigació entorn de la seva obra. La Jornada "La ploma als dits, delit de paraules" tindrà lloc el dijous 29 de novembre, a partir de les 9.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans.


XII edicó premi Federico Mayor Zaragoza

Concurs de creació de clipmetratges. Tortosa, curs 2018-19. "Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser tard!"


Troia, una veritable odissea

Troia, una veritable odissea! Un espectacle polifonicoteatral per a tots els públics inspirat en la Ilíada i l'Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII aC), i que són el conjunt d'episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues.


Presentació documental

La Fundació Paco Candel us convida a la presentació del documental d'Enric Asensió "Teresa Juvé: memòria d'exili".


Conferència de Joaquim Colominas

El proper 21 de novembre, a les 18.30 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), se celebrarà la conferència de Joaquim Colominas "Josep Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat".


XX Exporecerca Jove

Comença un nou curs escolar i, amb això, la preparació de la XX Exporecerca Jove. El 2019 celebrem el vintè aniversari de la fira, i amb moltes novetats que us anirem comunicant.


Linguapax 2018. Ciutats, arts i experiències de la paraula

Fidel a la seva cita anual, els dies 20 i 21 de novembre, Linguapax celebra la seva trobada internacional al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per continuar reflexionant sobre el rol de les llengües en diferents àmbits de l’activitat humana, especialment a les ciutats contemporànies, espais on les pràctiques comunicatives evolucionen i es transformen permanentment.


Simposi Maria Aurèlia Capmany

L’activitat acadèmica central de l’Any Maria Aurèlia Capmany tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de novembre a l’Institut d’Estudis Catalans, amb una sessió de clausura a l’Ateneu Barcelonès.


Maragall a casa

Vuitena edició de les visites "Maragall a casa". Joan Maragall i el seu temps: la seva vida, Barcelona, Catalunya, segons els seus textos: poesia, història, pensament.


Vespres Cientí­fics 2018

Tornen els Vespres Científics de L'escola Pia. Aquest any arranquem la temporada amb La Química de la Bellesa.


Jornada: Diàlegs en clau d'infància i adolescència. El futur que s'està  construint

El dilluns 5 de novembre se celebrarà aquesta Jornada, on es farà una breu anàlisi de la situació de la infància i l’adolescència a diferents llocs del món des de la perspectiva dels seus drets.


Jornada identitats, cultura, educació

La jornada s'emmarca en els treballs sobre interculturalitat que el CEC desenvolupa des del curs 2017-2018 amb l'objectiu d'elaborar unes recomanacions per al Departament d'Ensenyament que permetin aprofundir el caràcter intercultural i integrador del sistema educatiu de Catalunya. Tindrà lloc dissabte 27 d'octubre als espais de Citilab, a Cornellà de Llobregat.


VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari

El Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i el Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN organitzen la VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari el 25 d'octubre de 2018, de 15.15 a 19.30 h.


Presentació del model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya

El proper dimarts 23 d'octubre, a les 18 h, al Petit Palau, tindrà lloc la "Presentació del model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya: UN MODEL D’EDUCACIÓ PLURILINGÜE I INTERCULTURAL".


Els Vespres Cientí­fics de l'Escola Pia

Els Vespres Científics de l'Escola Pia intenten aproximar la ciència a tothom. Estan pensats per a adults i joves amb inquietuds científiques.


Fòrum per al progrés de l'ensenyament

Diàlegs sobre educació Relacions entre TIC i educació: una perspectiva en clau professional Ferran Ruiz Tarragó, catedràtic de Matemàtiques, ex president del Consell Escolar de Catalunya, ex director dels programes per a la integració de las TIC del Departament d'Ensenyament Josep Otón, catedràtic de Geografia i Història, ex assessor tècnic al Departament d'Ensenyament, membre de la direcció del Fòrum


Jornada Avaluació i Qualitat en la Pràctica de la Mediació. Cap a una Mediació de Qualitat

El proper 15 d’octubre de 2018 tindrà lloc la jornada "Avaluació i qualitat en la pràctica de la mediació. Cap a una mediació de qualitat", organitzada per l’Institut de Desenvolupament Professional - ICE i la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de diferents col·legis professionals i entitats.


Festa Fes-te de la Llengua

La Secció Filològica de l’IEC té previst celebrar el 19 d’octubre, de vuit del vespre a dotze de la nit, als jardins del Palau Robert de Barcelona, la primera Festa Fes-te de la Llengua, que té com a objectiu manifestar el caràcter expressiu i lúdic del català.


Premis Fundació DomusVi

Els Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconèixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de la gent gran i fan del món un lloc millor.
En la present edició, els Premis estan dotats amb més de 44.000 euros.
Els premis es lliuraran en un acte públic que tindrà lloc al mes de novembre. La decisió de cada un dels premis serà públic, es comunicarà a tots els participants i es difondrà a través de la pàgina web de DomusVi i dels mitjans de comunicació.


Voluntariat per la llengua (parelles lingüístiques)

El Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla català amb normalitat amb una persona que l'està aprenent, li fa vergonya parlar-lo, té pocs espais per practicar-lo, etc. Només cal dedicar-hi 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. Es practica la llengua en un entorn distès i és totalment gratuït.


Propostes ARC de llengua i literatura

Des del CESIRE- Àmbit lingüístic/CIREL us fem arribar una nova selecció de propostes ARC de llengua i literatura.