« tornar

173411 - La cuina, un recurs per a l'estudi de les ciències experimentals (en línia)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals
Modalitat On line
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Imma Ros Clavell, Mariona Bassedas Ballús, Roser Roca Parpal
Data Del 3 al 21 de juliol. De 0:00 a 23:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat65,00€
No col·legiat95,00€

DESCRIPCIÓ

Acostar els conceptes fonamentals presents en els currículums de les matèries de ciències experimentals amb l'estudi de diferents processos culinaris que l’alumne pot experimentar a casa usant la cuina i els productes alimentaris quotidians

OBJECTIUS

  • Acostar l’alumnat a les ciències experimentals mitjançant la cuina quotidiana
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics-químics-biològics implicats
  • Aproximar les ciències experimentals a la vida quotidiana
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació al mon culinari i gastronòmic

CONTINGUTS

  • Cuina vs laboratori. Canvis F/Q. Canvis d’estat. Temperatura i pressió
  • Processos energètics. Equilibri alimentari. Equacions redox
  • Les begudes: equilibri àcid – base. PH
  • Solucions i emulsions
  • Additius i aromes
  • Reaccions de Maillard. Aparells i estris de cuina

« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »