« tornar

173411 - La cuina, un recurs per a l'estudi de les ciències experimentals (en línia)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals
Modalitat On line
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat
Data Del 3 al 21 de juliol. De 0:00 a 23:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat65,00€
No col·legiat95,00€

DESCRIPCIÓ

Acostar els conceptes fonamentals presents en els currículums de les matèries de ciències experimentals amb l'estudi de diferents processos culinaris que l’alumne pot experimentar a casa usant la cuina i els productes alimentaris quotidians

OBJECTIUS

  • Acostar l’alumnat a les ciències experimentals mitjançant la cuina quotidiana
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics-químics-biològics implicats
  • Aproximar les ciències experimentals a la vida quotidiana
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació al mon culinari i gastronòmic

CONTINGUTS

  • Cuina vs laboratori. Canvis F/Q. Canvis d’estat. Temperatura i pressió
  • Processos energètics. Equilibri alimentari. Equacions redox
  • Les begudes: equilibri àcid – base. PH
  • Solucions i emulsions
  • Additius i aromes
  • Reaccions de Maillard. Aparells i estris de cuina

« TORNAR