« tornar


La vida és preciosa

El dia 6 d’octubre, a les set de la tarda, hi haurà l’acte d’homenatge a la Neus Català amb motiu del centenari del seu naixement. Pensem que, tot i l’horari, aquest és un acte on estudiants i professors cal que tinguin un espai privilegiat.
La trajectòria de vida de la Neus és tot un exemple de superació i lluita que ens permet donar a conèixer una part de la nostra història i, alhora, posar sobre la taula temes com la solidaritat, les dones resistents, l’exili, els camps de concentració, entre molts d’altres.

Als anys seixanta, quan l’estat francès recordava als homes (no les dones!) lluitadors de la II Guerra Mundial, la Neus i algunes companyes més van decidir donar veu a les dones que havien participat en aquesta lluita, a la resistència. D’aquesta manera, va començar per ella un viatge de records, per trencar amb l’oblit i recuperar les paraules dels testimonis d’aquelles lluitadores. Fruit d’aquesta treball neix el seu llibre que hem reeditat per aquesta ocasió amb una cinquantena de testimonis. Aquesta és la voluntat de la Neus, la voluntat de recuperar la memòria de les altres.

Us hi esperem!

Més informació