« tornar


Les conferències anuals de l’ASE (Association for Science Education), una experiència única per als professors de ciències

 

 

 

 

Xavier Juan


Cada any, des de en fa ja més de cent, un nombrós grup de professors de ciències (al voltant de tres mil en les darreres edicions) s’apleguen per compartir experiències, posar-se al dia en els seus coneixements, estar al cas de les últimes novetats editorials (tant en paper com electròniques), conèixer els materials de laboratori més innovadors, fer contactes que els puguin facilitar nous projectes internacionals, conèixer de primera mà les activitats i materials que posen a la nostra disposició les grans societats científiques (Royal Society, Institut of Physics, Institute of Biology, Earth Science Teachers Association, Royal Society of Chemistry...).

Tot això és possible a Anglaterra a principis de cada mes de gener i la propera edició tindrà lloc a Liverpool del 3 al 6 de gener de 2018. Aquest esdeveniment, considerat com la conferència sobre educació en ciències més gran d’Europa, ofereix 350 sessions (incloent-hi conferències i tallers) al llarg d’aquests quatre dies. Podeu descarregar-ne el programa a https://www.ase.org.uk/documents/ac18programme/.

 

 

 

Dels quatre dies de conferència, el primer  és l’anomenat Dia Internacional i durant aquesta jornada es concentren totes les activitats que tenen a veure amb l’aprenentatge de les ciències i amb projectes que impliquen institucions de diferents països. Cal recordar que, tot i que els assistents són majoritàriament britànics, hi ha una bona representació de tots els continents i són especialment nombrosos els professors procedents de països del nord d’Europa.

Els sopars formals (internacional i de l’associació), així com les diferents recepcions ofertes per editorials i institucions i societats científiques, proporcionen també bones ocasions per conèixer col·legues de tot el món i establir contactes interessants de cara a futurs projectes internacionals. Cal recordar que va ser a partir d’aquestes trobades que es van formular projectes educatius en ciències tan reconeguts com el Projecte SATIS, el Projecte SALTERS i Ciència a través del Món, entre altres.

El Col·legi, que ha col·laborat en diverses ocasions amb l’Association for Science Education en projectes educatius europeus, anima a tots els professors a participar en aquest esdeveniment.