« tornar


Llibres dels col·legiats

 


La mirada del voltor

Ramon Breu Panyella

La mirada del voltor
Ramon Breu Panyella
Edicions Tigre de Paper
LletraFelina
Barcelona, 2013
239 pàg.
Creative Commons, BY NC ND

Dos universitaris demanen la col·laboració d’un professor de secundària de passat antifranquista, per completar la seva tesi doctoral. Però des del mateix moment en que decideix col·laborar amb els estudiants li comencen a passar coses molt sospitoses i estranyes. Les peripècies dels protagonistes ens portaran a conèixer la corrupció a la universitat, els ambients dels indignats i els perillosos budells de l’estat. De mica en mica, esbrinarem que malgrat tants anys de democràcia, la mirada escrutadora del voltor no ha deixat mai de controlar, de vigilar.


Sota el signe de Durga

Josep-Francesc Delgado

Roure de Can Roca
La Garriga, 2013.

Sota el signe de Durga és la història de tres apassionats per la muntanya que decideixen provar les seves capacitats físiques a la serralada de l'Himàlaia. Però no és tan sols una novel·la d'aventures, és també una novel·la de les relacions humanes en situacions arriscades: l'amistat, l'amor, ... i una novel·la on es van descubrint amb gran respecte i admiració les diferents cultures i diferents religions amb els seus déus i la seva mitologia i creences pròpies, que conviuen al Nepal: nepalesos, tibetans, lames, xerpes...

El concertista de pájaros

Josep-Francesc Delgado

Roure de Can Roca
La Garriga, 2013
90 pp.

Aquesta obra de Josep-Francesc Delgado se situa a la ciutat de Singapur durant la Segona Guerra Mundial. Lin Zin i Changlao, dos mestres de la tradició xinesa dels concerts d'ocells, veuen truncades les seves vides per la guerra. Però els ocells de Changlao no són com els altres. Un llibre que ens parla de la perseverança, la gratitud i la fidelitat als propis valors com a camí per trobar la felicitat fins i tot en les circumstàncies més atroces.


Viatge a Zungaza

Elena Gavarró i Buscà

La Busca Edicions
Barcelona, 2013

Viatge a Zungaza narra la història d’un noi d’un poble que un dia es troba una petita extraterrestre que li demana aixopluc. En uns anys el convidarà a Zungaza, on els habitants diuen que tenen un mateix origen que els humans, i també saben el que és l’amor, l’amistat, o fins i tot l’assetjament moral, encara que la seva sigui una civilització i una forma de veure la vida diferents. Un text que, a més d’oferir aventura i narració, pot arribar a posar en dubte els sistemes democràtics actuals, les formes d’educació o fins i tot els pilars de l’amor.

El dinosaure i la sequoia

Hermínia Mas

Roure de Can Roca
La Garriga, 2013
48 pp.

Aquesta és una història per fer reflexionar els nens i les nenes sobre la inutilitat de la violència i la necessitat de respectar tots els éssers vius. Francesc Rovira reflecteix els sentiments dels personatges amb un traç enèrgic i ric en matisos i Hermínia Mas, autora d’Idriss, la noia del fil de seda (publicada en aquesta mateixa editorial) té la capacitat de comunicar la necessitat del respecte per construir la convivència i ho fa amb un argument transparent, comprensible i alhora literari. ?Edicions del roure de can roca presenta amb El dinosaure i la sequoia el número 1 de la col·lecció barba roja per a infants, amb contes per ser explicats a partir dels 2 anys i per ser llegits a partir dels 5.

Musicoterapia en psiquiatría

Serafina Poch Blasco

Editorial Médica Jims Sl
Barcelona, 2013
226 pp.

Es tracta d’un llibre de maduresa i madur perquè recull una llarga experiència de la seva autora, i moltes dècades de desenvolupament d’una disciplina no prou ben valorada, la musicoteràpia.

És un llibre madur i en certa manera un tractat, perquè comprèn els temes més importants del seu àmbit, començant per la teràpia com a art, la defensa de la musicoteràpia com a teràpia, el seu estat actual i, sobretot, les seves aplicacions en l'àmbit de la psiquiatria.