« tornar


Llibres dels col·legiats

 


La clau de volta. Recursos per a professors de ciències experimentals

Josep M. Valls i Marta Segura


Escola Pia de Catalunya
Barcelona, 2014
81 pàg.
Creative Commons, BY NC ND

Aquest llibre va destinat principalment als professors de ciències experimentals, en especial de les matèries de física i Química. S’hi troben tota mena de recursos, teoria breu, contes i historia, i sobretot experiències per al laboratori i per a l’aula. Els experiments exposats han estat realitzats pels autors i tots funcionen.

Una petita novel·la, amb dos professors com a protagonistes, serveix de fil conductor per entrar a les diferents parts del llibre. S’hi poden trobar reflectits diferents aspectes de la pedagogia de les ciències de la natura.


Jesús era un heretge

Lluís Busquets i Grabulosa

Ara Llibres
Barcelona, 2014

Jesús fou un heretge: subversiu, provocador i perillós. I, probablement, avui també ho seria.??Una obra que aprofundeix en la faceta més polèmica de Jesús, la de dissident, rebel, idealista o, fins i tot, antisistema: algú que trenca les convencions imposades en funció d’uns valors de major justícia, igualtat i solidaritat. Un lluitador i, com tots els que se situen al marge de la doctrina oficial, un condemnat.??Aquest llibre incideix en el missatge profund de Jesús i en les circumstàncies en les quals va anunciar-se: en quin ambient va néixer i créixer Jesús? Com va madurar la seva fe? Quina fou la seva veritable heretgia? I, més polèmicament, podríem dir que va fracassar?