♦ Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes

4a edició Barcelona

Especialitats: Mediació familiar,  Mediació ciutadana i en organitzacions, i Mediació civil i mercantil

 

♦ Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes

1a edició Tortosa

Especialitats: Mediació familiar,  Mediació ciutadana i en organitzacions, i Mediació civil i mercantil

4a edició Barcelona. Curs  2016-2017

El nostre Col·legi  i l’entitat de Mediació Logos Media organitzen aquest Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes, que combina les noves tecnologies d’aprenentatge on line amb l’efectivitat de classes-taller, que permetran assolir als participants les tècniques i les habilitats mediadores necessàries per dur a terme una bona praxi de la mediació.

Aquest Màster està homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, atès que reuneix les característiques que estableix la Llei 15/2009 de Mediació en l’àmbit del Dret Privat i el seu Reglament de desenvolupament i, per tant, la seva realització pot permetre accedir al Registre  de Mediadors del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, sempre que es compleixin la resta de requisits (Web Centre de Mediació), i també la inscripció en el Registre Estatal de mediadors que es crearà aviat al Ministeri de Justícia.

L'objectiu final és facilitar que els participants del Màster puguin obtenir les capacitats per desenvolupar una nova professió de moltes perspectives al nostre país: la mediació.

Organització i estructura

El Màster es compon d'una Part general i tres especialitats, que es poden escollir i cursar de manera independent, sempre que es faci la Part general (cinc setmanes i cinc caps de setmana de classes presencials) o s'acrediti tenir una formació en mediació equivalent:

 1. Mediació en l'àmbit familiar, amb una durada de quatre setmanes lectives en línea i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials.
 2. Mediació en l'àmbit de les relacions ciutadanes i comunitàries i en organitzacions complexes, amb una durada igualment de quatre setmanes lectives i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials.
 3. Mediació en l'àmbit civil, que ocuparà quatre setmanes lectives en línea i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials.

Màster de 300 hores lectives (estructurades en crèdits ECTS), de les quals:

 • 120 hores de la Part general: eines psicològiques i habilitats per a la gestió col·laborativa de conflictes.
 • 60 hores d’especialització en mediació familiar
 • 60 hores d’especialització en ciutadania i organitzacions
 • 60 hores d’especialització en mediació civil

Curs Expert en mediació penal i justícia restaurativa

Curs d’especialització en mediació penal que se centra en la mediació aplicada en l’àmbit penal i penitenciari. Es desenvoluparà al llarg de 4 setmanes lectives amb tres caps de setmana presencials (divendres tarda i dissabte al matí), durant les quals es treballarà de forma pràctica la mediació penal juvenil, penal en adults, i la justícia restaurativa.

 • 60 hores lectives, 27 de les quals són presencials

Curs Expert en mediació escolar

Curs d’especialització en mediació escolar, que se centra en la mediació aplicada a l’àmbit escolar/educatiu, per gestionar i transformar adequadament els conflictes als centres escolars, ja sigui a la mateixa organització, o entre els professionals, els alumnes, les famílies, etc., amb una clara vocació de prevenció i d’aplicació de protocols d’actuació. Es desenvoluparà al llarg de 4 setmanes lectives amb tres caps de setmana presencials (divendres tarda i dissabte al matí)

 • 60 hores lectives, 27 de les quals són presencials

Sessions presencials quinzenals, divendres tarda i dissabte matí, i sessions formatives de seguiment setmanal no presencial mitjançant el campus virtual.

Dates, horaris i lloc de realització

Dates: del 7 d’octubre de 2016 al 17 de juny del 2017

Lloc: Realització de les classes presencials a les aules del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Rambla de Catalunya, 8 08007 Barcelona

 Horari de les sessions presencials: Divendres tarda de 16 a 20,30 h i dissabte matí de 9,30 a 14 h (quinzenalment).Inscripció

Inici període d'inscripció: 9 de juny del 2016


Més informació: preus i inscripció

Direcció i coordinació

Direcció: Carlos Villagrasa Alcaide, professor titular de Dret Civil i magistrat, i Anna Vall Rius, advocada, mediadora i sòcia fundadora i directora de Logos Media

Coordinació: Toni Rius Carbonell, mediador, counsellor i coordinador de parentalitat, soci fundador de Logos Media

Comitè científic: Carme Panchón Iglesias, mediadora i educadora social, CDL, i Pere Led Capaz, mediador, CDL

Equip docent

 • Boqué Torremorell, Maria Carme. Màster en Mediació
 • Carmenati, Emanuela. Llicenciada en Dret, Màster en Mediació
 • Fornés Salillas, Artur. Llicenciat en Dret, Màster en Mediació
 • Guillamat Rubio, Ànsel. Llicenciada en Psicologia, Màster en Mediació
 • Llinàs Salmerón, Rafa. Llicenciat en Psicologia, Postgrau en Mediació
 • Prats Albentosa, Lorenzo. Doctor en Dret, Catedràtic de Dret civil
 • Redorta Lorente, Josep. Doctor en Sociologia, Màster en Mediació
 • Rius Carbonell, Toni. Llicenciat en Humanitats, Màster en Mediació
 • Sendra Montes, Joan. Educador Social. Màster en Mediació
 • Solé Sanosa, Núria. Llicenciada en Dret, Postgrau en Mediació
 • Vall Rius, Anna. Llicenciada en Dret, Màster en mediació

Per a consultes i més informació: podeu contactar amb el coordinador Toni Rius: tonirius@logosmedia.es
En totes les acreditacions hi constarà que els estudis han estat organitzats i impartits conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i Logos Media, i que estan homologats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

 Més informació: preus i inscripció