Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes

6a edició Barcelona

Especialitats: Mediació familiar,  Mediació ciutadana i en organitzacions complexes, Mediació civil i mercantil, Medició escolar, Justícia restaurativa i Mediació en l'àmbit penal


 

 

Sessió informativa Màster de Mediació 2018-19

Avançament de programa Màster de Mediació 2018-19

6a edició Barcelona. Curs 2018-2019

El nostre Col·legi  i l’entitat de Mediació Logos Media organitzen aquest Màster de mediació i gestió col·laborativa de conflictes, que combina les noves tecnologies d’aprenentatge en línia  amb l’efectivitat de classes-taller, que permetran assolir als participants les tècniques i les habilitats mediadores necessàries per dur a terme una bona praxi de la mediació.

Aquest Màster està homologat pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, atès que reuneix les característiques que estableix la Llei 15/2009 de Mediació en l’àmbit del Dret Privat i el seu Reglament de desenvolupament i, per tant, la seva realització pot permetre accedir al Registre  de Mediadors del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, sempre que es compleixin la resta de requisits (Web Centre de Mediació), i també la inscripció en el Registre Estatal de mediadors que es crearà aviat al Ministeri de Justícia.

L'objectiu final és facilitar que els participants del Màster puguin obtenir les capacitats per desenvolupar una nova professió de moltes perspectives al nostre país: la mediació.

Organització i estructura

El Màster està format per una part general i tres especialitats a escollir, encara que és recomanable realitzar l’especialitat de Família i la de Mediació Ciutadana i Organitzacions complexes, més una tercera a escollir, per tal de tenir la possibilitat d’inscripció en el Registre del Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya. A més de les tres especialitats cal realitzar un treball de final de Màster i participar en un Seminari de 3 hores.

1. Mediació en l'àmbit familiar, amb una durada de quatre setmanes lectives on-line i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials de caire eminentment pràctic.

2. Mediació en l'àmbit de les relacions ciutadanes i comunitàries i en organitzacions complexes, amb una durada igualment de quatre setmanes lectives on-line i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes presencials, molt pràctiques.

3. Mediació en l'àmbit civil, de quatre setmanes lectives on-line i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) de classes pràctiques.

4. Mediació escolar, igualment tindrà una durada de quatre setmanes lectives on-line i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) de classes presencials.

5. Justícia restaurativa i Mediació en l’àmbit penal, aquesta matèria igualment es desenvoluparà durant quatre setmanes lectives on-line i quatre caps de setmana (divendres tarda i dissabte matí) amb classes molt pràctiques.

Màster de 300 hores, de les quals:

• 120 hores de la Part general: Metodologia, escoles,eines, actituds i habilitats

• 60 hores d’especialització en mediació familiar

• 60 hores d’especialització en mediació ciutadana i organitzacions complexes

• 60 hores d’especialització en mediació civil i mercantil o 60 hores de mediació escolar o  60 hores de Justícia Restaurativa i mediació a l’àmbit penal

  • · Per l’obtenció de la titulació de Màster cal realitzar la Part General i escollir al menys tres especialitats que es completen amb la presentació d’un Treball de Final de Màster (TFM) i la participació en un Seminari organitzat per Logos Media, amb una persona rellevant dins del món de la mediació o la judicatura.


Dates, horaris i lloc de realització

Sessions presencials quinzenals, divendres tarda i dissabte matí, i atenció diària no presencial mitjançant el campus virtual.

Dates: del 6 d’octubre del 2017 al 16 de juny del 2018

Lloc: Realització de les classes presencials a les aules del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, Rambla¡ de Catalunya, 8 , 08007 Barcelona

Horari de les sessions presencials: Divendres tarda de 16 a 20,00 h. i dissabte matí de 10,00 a 14 h (quinzenalment).Inscripció

Inici període d'inscripció: 5 de juny del 2017


Més informació: preus i inscripció

Direcció i coordinació

Direcció:

• Carlos Villagrasa Alcaide, professor titular de Dret Civil i magistrat

• Anna Vall Rius, mediadora, advocada, sòcia fundadora i directora de Logos Media

Coordinació:

• Núria Villanueva i Rey, mediadora i psicòloga social. Menció honorífica del Premi Justícia 2016 de la Generalitat de Catalunya per la seva trajectòria professional en la mediació en els darrers 20 anys.

Comitè científic:

• Carme Panchón Iglesias, mediadora i educadora social, CDL

• Pere Led Capaz, mediador, CDL

Equip docent

 

·         Barredo, Blanca, advocada, mediadora, formadora en mediació, Justícia Restaurativa i trobades restauratives

·         Boqué, M.Carme. Màster en Mediació profesora de la Universitat Ramón LLull, experta i autora de diferents llibres de Mediació escolar

·         Canyameres, Manel, Mediador i advocat. Màster Mediació per la Kurt Bosch

·         Carmenati, Emanuela. Mediadora i advocada, Màster en Mediació, experta en bloquing i presidenta d’honor de la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona

·         Davi, Sara. Mediadora coordinadora del Projecte de Mediació Sanitaria UB-DS

·         Giner Antoni. Mediador, doctor en psicologia, professor Universitat de Barcelona

·         Guillamat Rubio, Ànsel. Llicenciada en Psicologia, Màster en Mediació

·         Llinàs Salmerón, Rafa. Llicenciat en Psicologia, Postgrau en Mediació

·         Pastor, Xavier. Cap de la Unitat de mediació dels Mossos d’Esquadra i expert en mediació a l’àmbit policial

·         Prats Albentosa, Lorenzo. Doctor en Dret, Catedràtic de Dret civil de la UAB

·         Sendra Montes, Joan. Educador Social. Màster en Mediació

·         Torres, Sofia,  mediadora, advocada, experta en coaching

·         Valero Lorca, Javier, mediador, advocat, professor de Mediació

·         Vall Rius, Anna. Llicenciada en Dret, mediadora, Màster en mediació, professora associada de la Universitat de Barcelona.

·         Vidal Teixidó, Antoni, mediador i advocat, professor de mediació.

·         Villanueva Rey, Núria. Llicenciada en Psicologia, Especialització en Mediació, presidenta de l’Associació de professionals de la Mediació de Catalunya 2008 -2016.

·         Villagrasa Alcaide, Carlos. Doctor en Dret, Màster en Mediació, professor titular de la Universitat de Barcelona.

Per a consultes i més informació: podeu contactar amb la coordinadora del màster, Núria Villanueva i Rey: nvilla@copc.cat | Mòbil 610 255 157 

En totes les acreditacions hi constarà que els estudis han estat organitzats i impartits conjuntament pel Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya i Logos Media, i que estan homologats pel Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Més informació: preus i inscripció