Escola d'Estiu

44a Escola d'Estiu


Activitats del 3 al 28 de juliol del 2017


 

Un any més hem preparat un ampli ventall de prop de 80 cursos de diverses temàtiques, entre els quals confiem que podreu triar els que més s’ajustin a les vostres necessitats: hi trobareu idees i recursos nous, i podreu compartir inquietuds amb companys de la professió docent.

Us oferim cursos presencials, semipresencials i en línia, i per a diferents nivells educatius.

 

En relació a l’acord del Departament d’Ensenyament sobre el pagament del mes de juliol als interins, en aquest enllaç podeu consultar la resolució

Pel que fa als nostres cursos, podeu escollir un curs de 30 hores o bé dos de 15 hores.

Normes d'inscripció

Quota d'inscripció: 65 € per a col·legiats; 95 € per a no col·legiats.

Aquesta quota inclou 2 cursos. A partir de 3 cursos, s'aplicarà un increment de 25 € per curs.

Podeu fer els cursos que vulgueu, sempre que no coincideixin en dies i horari; si els cursos són en línia, només se'n pot fer un com a màxim. Hi ha alguns cursos que tenen suplement, tal com s’indica en el programa.

Els suplements són en concepte de: places limitades, utilització d’aula d’informàtica o ús de materials de laboratori.

Un cop feta la inscripció, no es retornarà l'import de la matrícula.

Si un curs no arriba al mínim establert d’inscrits, s’haurà d’anul·lar. Només en aquest cas es retornarà l’import de la matrícula.


Si encara no us heu col·legiat i us voleu inscriure a l'Escola d'Estiu, de l'1 de maig al 30 de juny podeu col·legiar-vos sense abonar els 100 € dels drets d’inscripció. Així doncs, només hauríeu de pagar la quota col·legial corresponent al segon semestre del 2017, 50 €.

Lloc

Els cursos presencials es fan a l'Escola Joan Pelegrí. Consell de Cent, 14 Barcelona. Hi ha alguns cursos que es fan en altres ubicacions: consulteu la programació.

Reconeixement

Els cursos estan reconeguts dintre del Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament.

Conferència inaugural

La perspectiva ètica: una oportunitat per a la interdisciplinarietat

A càrrec de Begoña Roman, professora en la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona i secretària executiva d’Ethos Ramon Llull.

Hi intervindran la degana Josefina Cambra; Montserrat Llobet, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, i Núria Terribas, directora de la Fundació Grífols.

Amb el suport i la col·laboració de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i la Càtedra de Bioètica Fundació Grífols de la UVIC-UCC.

En la nostra societat accelerada i complexa, cal gestionar els riscos des de l'avaluació dels impactes. Aquestes avaluacions requereixen valors i jerarquització. La formació en què es tracti la previsió de les conseqüències de les tecnologies o polítiques, i l'avaluació de per què i per a qui són justes o bones, pot contribuir a millorar la ciutadania democràtica i els futurs professionals capaços de veure la seva futura complicitat i responsabilitat social. Tot plegat demana incorporar la perspectiva ètica al si de les diferents disciplines, i l'aula docent és un bon espai on fer-ho amb les joves generacions.

Dia 22 de juny, a les 19 h

Llista de cursos i inscripció

(El senyal de direcció prohibida al costat del títol d'un curs vol dir que no us hi podeu inscriure perquè el dia i l'hora coincideixen amb un de seleccionat prèviament. Si us voleu inscriure en aquest curs, heu d'anar a la cistella i esborrar el curs que hi coincideix.)