« tornar


Paraula i pintura sobre setze poesies de Màrius Torres

Montserrat Badia i Cardús, lingüista i estudiosa dels recursos poètics, ofereix un llibre d’interès artístic absolutament personal, on va seguint el camí de la vida del poeta Màrius Torres.
Cal cercar la gènesi d’aquest text força enllà. Després de la publicació de la seva tesi doctoral: Estudi lingüístic de la metàfora en Màrius Torres (1983), i després d’haver participat en la celebració del 50è aniversari del traspàs del poeta (1992), l’escriptora exposà al Palau Marc setze olis basats en sengles composicions poètiques (1994).
Aquests quadres, doncs, i les setze poesies que la van inspirar esdevenen el fil conductor per elaborar un relat en què tant la seva pintura com la poesia de Màrius Torres li serveixen per a parlar dels temes que conformen l’univers vital del poeta i que ens afecten a tots, narrats des de la particular visió de l’autora, que hi aporta, ensems, vivències intransferibles.

Paraula i pintura sobre setze poesies  de Màrius Torres
Montserrat Badia i Cardús
Barcelona: Cegaop Press, amb la col·laboració de la Secció Filològica i de la Delegació de Lleida de l’Institut d’Estudis Catalans
147 pàgines