« tornar

120 anys del Col·legi

 

La primera Junta de Govern del nostre Col·legi fou elegida a Barcelona el 23 d’abril de 1899 i la primera reunió d’aquesta junta va tenir lloc el 14 de maig de 1899. Enguany fa, doncs, 120 anys, que la nostra institució iniciava un llarg camí al servei de la professió docent. Cent vint anys després, el passat 11 de febrer de 2019, en aplicació de la normativa establerta en el règim estatutari del nostre Col·legi, es va constituir la nova Junta de Govern del Col·legi per als propers quatre anys.
El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya és, sobretot, per història i per voluntat de ser, el Col·legi dels Docents de Catalunya. La història del Col·legi és la història d’un compromís amb l’educació, d’un compromís amb els professionals docents, d’un compromís de servei amb l’interès general. La nova junta, hereva d’aquest llegat, ens ratifiquem en aquests compromisos i reafirmem la nostra voluntat de servei al país i la nostra lleialtat a les seves institucions.
El Col·legi vol ser, lluny d’algunes inèrcies corporativistes actualment obsoletes, un espai compartit des d’on enfortir l’educació i la professió docent a través de l’observança i la promoció de la qualitat i la deontologia dels seus professionals. No només. També un espai compartit des d’on promoure el desenvolupament professional de tots els col·legiats adscrits de ple dret al Col·legi.
El 26 de febrer de 2019 va tenir lloc la primera reunió ordinària de la nova Junta de Govern del Col·legi, la qual va aprovar el programa de govern per als propers quatre anys.