« tornar

40a Escola d'Estiu

Després d’una llarga i positiva trajectòria, l’Escola d’Estiu del Col·legi ha arribat aquest any a la seva quarantena edició i s’ha consolidat com una de les millors ofertes de formació per als docents, avalada per la fidelitat mostrada per l’alumnat i el professorat.

L’1 de juliol les portes de l’Escola Joan Pelegrí es van obrir per acollir gairebé tots els més de 60  cursos organitzats en aquesta edició, amb 800 persones inscrites i un nombre de places ocupades de més de 1.300, una xifra que es pot considerar molt digna en el context de la profunda crisi econòmica que afecta totes les activitats del país.

Conferència inaugural

Josep A. Planell, rector de la Universitat Oberta de Catalunya, va pronunciar, el 17 de juny, la conferència inaugural, És l'evolució de la ciència i tecnologia mèdiques un model per a les ciències socials, en un acte presidit per Joan Gumbert, subdirector general d'Innovació, Formació i Orientació.

En la conferència, Josep Planell, que té com a principals àrees d'investigació els biomaterials i l'enginyeria de teixits per a l'aplicació a la medicina regenerativa, va traçar un paral·lelisme entre la recerca mèdica i la innovació docent.

La coral del Col·legi, dirigida per Constantí Sotelo, va interpetar una sèrie de peces amb les quals es va tancar l'acte.

Activitat complementària transversal

Com ja vam fer l’any passat, vam oferir una activitat transversal que complementava els cursos.

Va consistir en la conferència Consums simultanis en múltiples pantalles. L'actitud dels joves i el paper del professorat, que va tenir lloc el 4 de juliol a l’Escola Joan Pelegrí a càrrec del professor titular de la Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull) Josep Lluís Micó.

El conferenciant va presentar una sèrie de dades amb l’objectiu de trobar explicacions i esbrinar les causes i conseqüències de l’accés als productes culturals i les relacions personals a través dels dispositius tecnològics, especialment en el cas dels joves. Les intervencions del públic van tancar l’acte.