« tornar

Acaba la 44a Escola d’Estiu amb un considerable augment de participants

La 44ª edició de la nostra Escola d’Estiu ha tingut lloc del 3 al 7 de juliol als locals de l’Escola Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs de Barcelona.

En aquesta edició hem impartit 62 cursos, dels quals 10 han estat en modalitat en línia, 4 en format de recorreguts geològics i geogràfics, pels Pirineus centrals (comarques de l’Alt Urgell, Pallars Jussà, la Noguera i el Solsonès), per les Dolomites, per l’illa de la Gomera i un curs de geologia de camp per la Noguera, a través de la serra del Montsec, de Sant Mamet i de Montroig.

La majoria dels cursos presencials s’han impartit per sisè any consecutiu a l’Escola Joan Pelegrí, a qui agraïm sincerament la seva inestimable i valuosa col·laboració en la correcta i diligent atenció als formadors i participants. També afegim el nostre agraïment a l’Escola Pia del carrer Diputació i de la ronda de sant Pau, on s’han impartit 3 cursos més de la present edició.

Voldríem també esmentar en el balanç d’enguany la desinteressada col·laboració de les editorials Vicens Vives i Matgran i de l’empresa One Tandem en el desenvolupament de 2 cursos amb formadors i materials.

Destaquem de l’edició del 2017 l’augment de participants, ja que hem arribat als 850 alumnes i a cobrir una oferta de més de 2.000 places de formació, i la programació de la segona edició del curs interdisciplinari Pensar, llegir i escriure. Enguany hem aprofitat el format del curs, que l’any passat ja va ser  molt ben acollit i valorat pels participants, per incidir altre cop en el procés d’ensenyament-aprenentatge de la llengua des de la perspectiva escrita i oral. En aquesta edició hi han col·laborat Jaume Aulet, Josep Francesc Delgado, Francesc Parcerisas i Daniel Cassany.

També cal fer esment de l’aportació de l’empresa Espais Escrits en un curs itinerant que es va iniciar i cloure a l’IEC i que va visitar espais literaris tan interessants com la Vil·la Joana, l’Arxiu Maragall o l’espai Betúlia de Badalona.

Amb la confiança de retrobar-vos novament el proper estiu, desitgem a tot el professorat formador i participant un bon curs i que l’Escola d’Estiu us hagi proporcionat noves eines, materials i recursos per desenvolupar cada cop millor la vostra tasca a l’aula.