« tornar


El dijous 5 de novembre, els col·legiats van poder assistir, convidats per CaixaForum Lleida, a  una visita científica comentada de l’exposició de Sorolla Apunts a la sorra.

Joaquim Sorolla passava hores i dies a la vora del mar observant-lo amb intensitat per plasmar-lo en els seus quadres d'una manera lliure, sense prejudicis i tractant de captar amb la màxima fidelitat aquella imatge viva i canviant. Les seves obres mostren el mar en els estats i colors més diversos, amb els jocs que produeix la interacció de l'aigua, la llum i l'aire en les diverses hores, estacions i localitzacions geogràfiques. La varietat de les seves imatges, els fenòmens tan bells i sorprenents que s'hi descriuen, i les imaginatives solucions que troba Sorolla per plasmar-los, ens conviden a buscar respostes científiques a allò que veiem.

Durant el recorregut es van presentar els efectes òptics, de temes relacionats amb el color i la percepció, els aspectes químics que expliquen la fabricació de les pintures, de l'atmosfera i l'aigua, i de moltes altres qüestions que van sorgir  a partir del diàleg i l'observació i que es van reforçar amb petits experiments.