Forma't al teu ritme

Forma’t quan vulguis i des d'on vulguis mitjançant els cursos en línia de la nostra plataforma. La nostra formació en línia asíncrona et permet escollir el teu ritme d'aprenentatge, sense horaris fixos ni necessitat de desplaçar-te.

Convocatòria de Junta General Ordinària

En nom de la Junta de Govern, el degà convoca la Junta General Ordinària el 13 de març de 2024, a les 17.30 h en primera convocatòria i a les 18 h en segona, a la seu social del Col·legi. Us recordem que cal assistir-hi personalment.

Troba la formació que busques!

Cursos, activitats, jornades i seminaris

 

CAMPUS

 

XVIII Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Espai de trobada, reflexió i posada en comú per al professorat de clàssiques, enguany tindran lloc a Empúries i Ullastret, el 15 i 16 de març. Inscripcions obertes.

XLIII Premi de Filosofia Arnau de Vilanova

Tornen els Premis de Filosofia Arnau de Vilanova, adreçats a professors de secundària i alumnes de batxillerat, grau, màster i doctorat. Termini per presentar els treballs fins al 14 de juny.

La Universitat Sènior, oberta a tothom!

La Universitat Sènior ofereix cursos de diverses matèries, com música, art, història, literatura, escriptura, cultura clàssica i anglès, que s’imparteixen durant l’any acadèmic, entre els mesos d'octubre i maig. No us la perdeu!

Posicionament del Col·legi sobre l'ús dels telèfons mòbils

Amb aquest document de la Junta de Govern, el Col·legi de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya reconeix la importància de debatre l'ús dels telèfons mòbils a les aules, considerant-ne tant el potencial educatiu com els desafiaments. 

CODI DEONTOLÒGIC DE LA PROFESSIÓ DOCENT

 

Autoregulació
professional
i compromisos

 

COL·LEGIA'T

 

 

Sumem
plegats per
l'educació!

L'Espai dels col·legiats, nova aportació

No us perdeu el nou article del nostre col·legiat Pere Martí, "A l'entorn de la lectura", molt recomanable tant per a docents com per a famílies.

Notícies

Atorgats els Premis de treball de fi de màster en formació del professorat 2022-2023

En la sessió del dia 19 de febrer, el jurat dels Premis ha atorgat els tres premis en les diverses categories i dues mencions, pels treballs presentats per estudiants de totes les universitats catalanes que imparteixen el màster de formació del professorat. Felicitacions a tots els guardonats!

17a edició dels Premis Educaweb

Ja es poden presentar els treballs per optar a algun dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional 2024. El termini de lliurament és fins al 15 de juliol.

"L'ús dels telèfons mòbils als centres educatius"

Consulteu el document amb les instruccions sobre "L'ús dels telèfons mòbils als centres educatius", a l’elaboració del qual el Col·legi va contribuir amb les aportacions dels nostres representants als consells escolars de Catalunya.

Nou Cafè filosòfic

S'ha programat un nou Cafè filosòfic, amb Jordi Bertran, Jordi Alsina i Xavier Alsina, el divendres 2 de febrer, a les 19 h, a la Llibreria Ona. La pregunta que s'explorarà en diàleg serà "La indiferència ens fa culpables?" Obert a tothom i gratuït.

Exporecerca Jove 2024

Últims dies per presentar-te a l'Exporecerca Jove 2024, la fira de recerca internacional oberta al públic celebrada des de l’any 2000. Si has acabat la teva recerca i tens entre 12 i 19 anys, pots presentar-hi el teu projecte, de manera individual o col·lectiva. No t'ho perdis!

Projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”

A partir del mes de març de 2024 començarà el projecte pilot “Mary Anning, caçadora de fòssils”, dissenyat per l'Association for Science Education i a Espanya coordinat pel Museu de Ciències de la Universitat de Navarra, adreçat a professorat de sisè de primària. El dijous 11 de gener, a les 17.00 h, el col·legiat i coordinador de l’activitat, Xavier Juan, explicarà a través d’una videoconferència els detalls del projecte.

Anton Carrera, in memoriam

Lamentem la pèrdua del nostre col·legiat i col·laborador Anton Carrera. Va ser professor d'institut de secundària, i com a poeta el 1991 va ser proclamat mestre en gai saber als Jocs Florals de Barcelona. Havia participat en els començaments de la Nova Cançó, als anys setanta, i també és notable la seva faceta com a pintor. DEP

Per la defensa i la millora del model educatiu català

Davant la visita d'un grup d'europarlamentaris per analitzar l'escola catalana, juntament amb SomEscola reafirmem el nostre compromís per continuar treballant, conjuntament, per defensar i millorar el model educatiu català.

Comunicat conjunt per la millora educativa

Les tres entitats, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, l'Associació Rosa Sensat i el Col·legi de Doctors i Llicenciats, treballem plegades per construir propostes per a la millora educativa. Des de la professió i per a la professió docent.