« tornar

Celebrada la 43a edició de l'Escola d'Estiu

Com ja és habitual, la conferència inaugural va donar el tret de sortida de l'Escola d'Estiu. Genís Sinca va parlar de Ramon Fuster, pedagog, en un acte que va tenir lloc el 29 de juny i que va ser presidit per Montse Llobet, directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat del Departament d'Ensenyament.

La 43ª edició de la nostra Escola d’Estiu ha tingut lloc del 4 al 8 de juliol als locals de l’Escola Joan Pelegrí, al barri d’Hostafrancs de Barcelona.
En aquesta edició hem impartit 57 cursos, dels quals 11 han estat en modalitat en línia i 3 en format de recorreguts geològics i geogràfics, per les zones del Berguedà, les Dolomites i la comarca del Sobrarbe i Ribagorça.

La majoria dels cursos presencials s’han impartit per cinquè any consecutiu a l’Escola Joan Pelegrí, a qui agraïm sincerament la seva inestimable i valuosa col·laboració en la correcta i diligent atenció als formadors i participants.

També afegim el nostre agraïment a l’Escola Pia del carrer Diputació i de la ronda de sant Pau, on s’han impartit 4 cursos més de la present edició.
Excepcionalment en aquesta edició, de l’11 al 14 de juliol es va impartir un curs a Tarragona  per tal de conèixer i analitzar in situ les diferents eines pedagògiques per descobrir tot el patrimoni de la Tarraco romana.

Voldríem també esmentar en el balanç d’enguany la desinteressada col·laboració de les editorials Vicens Vives, Rossellimac (Apple) i Matgran en el desenvolupament de 3 cursos amb formadors i materials.

Destaquem de l’edició del 2016 l’augment de participants, ja que hem arribat als 800 alumnes i a cobrir una oferta de 1173 places de formació, i la programació del curs interdisciplinari Pensar, llegir i escriure. El format del curs ha estat molt ben acollit i la valoració dels participants fa pensar en una reedició de cara al curs vinent. Les col·laboracions de Màrius Serra , Carles Duarte, Oriol Izquierdo, Marta Pessarrodona i  Maite Carranza van ser molt ben valorades i van propiciar i alimentar una activa participació i debat entre els assistents.

Amb la confiança de retrobar-vos novament el proper estiu, desitgem a tot el professorat formador i participant un bon curs i que l’Escola d’Estiu us hagi proporcionat noves eines, i recursos per desenvolupar cada cop millor la vostra tasca a l’aula.