« tornar

Cicle "Parlen els experts"

El passat mes de maig, en concret els dies 9 i 16, es van celebrar, a la seu del Col·legi, dues conferències en el marc del cicle "Parlen els experts".

La primera, el 9 de maig, es va centrar en el llibre Visions & cants, de Joan Maragall, i va anar a càrrec d'Imma Farré, doctora en Filologia catalana. En aquest llibre, el poeta se situa en l’esfera de la modernitat, tant per la lectura que fa de la tradició i dels símbols catalans com per l’adopció de nous aires regeneracionistes.   

La segona, el 16 de maig, es va dedicar a l'escriptora M. Aurèlia Capmany i el seu llibre Feliçment sóc una dona, a càrrec d'Isabel Graña, gestora cultural i investigadora. Maria Aurèlia Capmany comença la seva carrera com a novel·lista al llarg dels anys quaranta del segle XX amb unes novel·les en què el psicologisme dels personatges té un pes especialment important i en què les heroïnes esdevenen àlter ego de la mateixa autora, unes dones desubicades que lluiten per trobar un lloc en una societat que les oprimeix.