Activitats dels col·legiats i d’altres entitats


Si voleu publicar alguna activitat, heu d'omplir aquest formulari:


Ràdio, Escola i Comunitat. Per una educació participativa, crítica i creativa

Ens plau comunicar-vos que s'ha obert la inscripció a la Jornada virtual "Ràdio, Escola i Comunitat. Per una educació participativa, crítica i creativa" que es celebrarà el dia 24 de febrer del 2021, coorganitzada pel Departament d'Educació i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya.


Nou Butlletí d'Informació sobre l'audiovisual a Catalunya (BIAC) del CAC

Ens plau fer-vos arribar una nova edició del Butlletí d'Informació sobre l'audiovisual a Catalunya (BIAC), dedicat als efectes de la pandèmia del SARS-Covid-19.


Presentació de la biografia de Ramon Fuster i Rabés

El proper 7 de març, a les 11.30 h, tindrà lloc a l'Auditori Nou de l'Escola Ramon Fuster (C/ Escultor Vallmitjana, 9, Bellaterra), la presentació del llibre "Ramon Fuster i Rabés. Biografia del mestre", que ha escrit Genís Sinca.


Presentació de XCELENCE, la proposta de la Fundació Bertelsmann

Dimarts 11 de febrer, a les 19 h, es presentarà a la Casa Golferichs (Gran Via de les Corts Catalanes, 491, Barcelona) el col·loqui "L'orientació acadèmica i professional, el gran repte edicatiu del segle XXI. Presentació de XCELENCE, la proposta de la Fundació Bertelsmann"


Concerts amb obres de Jordi Parramon

Ens plau informar-vos de dos concerts en què s'estrenaran obres del nostre col·laborador Jordi Parramon, els propers dies 7 de febrer, a les 19.30 h, al Conservatori Municipal de Núsica de Barcelona (Auditori Eduard Toldrà), i el 20 de febrer, a les 19.30 h, a l'Auditori Mompou (SGAE).


XV Premi de Recerca per a la Pau (UB)

La Universitat de Barcelona, a través de la Fundació Solidaritat i l'Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE) ha convocat la XV edició del Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de recerca de batxillerat.


IX Congrés Col·legi Universitari Henry Dunant

Els propers dies 21 i 22 de febrer de 2020 se celebra al CaixaForum Barcelona el IX Congrés CUHD: El lideratge dels directius i professors en el centre educatiu.


Congrés Català d'Educació Matemàtica

El proper mes de juliol tindrà lloc a Tarragona-Reus el Congrés Català d'Educació Matemàtica, C2EM 2020, un congrés que es fa cada 4 anys i que, organitzat per la Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya (FEEMCAT), reuneix docents interessats per l'ensenyament de les matemàtiques de tots els nivells educatius (des d'infantil fins a la universitat).


VII Seminari Iberoamericà CTS - València

Del 27 al 27 de juny de 2020 se celebrarà a València el Seminari Iberoamericà CTS. Al web trobareu el conveni per fer-vos socis de l'AIA-CTS a un preu especial. La recepció de resums de treballs (comunicacions orals, comunicacions pòsters i tallers) s'ha allargat fins al 15 de desembre de 2019.


Presentació del llibre "Tinc un tanc de joguina", de Pere Martí

El proper dimarts 19 de desembre, a les 18.30 h, es presentarà a la Biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès el llibre "Tinc un tanc de joguina", de Pere Martí. A més de l'autor, presentaran el llibre Inês Castel-Branco (editora) i Núria Tomàs (il·lustradora).


Simposi Dolors Monserdà

El proper 22 de novembre, se celebra a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans, el Simposi Dolors Monserdà, arran del centenari del seu naixement. Per poder-vos-hi inscriure, cal enviar un mail a l'adreça: dir.cmaa@udeg.edu


Oberta la inscripció al XV Fòrum Auriga

Ja s'ha obert la inscripció al XV Fòrum Auriga, que se celebrarà a Cervera els dies 16 i 17 de novembre. Informeu-vos a la seva web sobre el programa complet i les formes d'inscripció. Si sou subscrptors de la revista Auriga, la inscripció és gratuïta.


Jornada de la inclusió social

L'oficina tècnica d'inclusió social de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú organitza cada any una jornada sobre la inclusió social. Enguany la duem a terme el 13 de novembre. Es tracta d'una jornada formativa, gratuïta i se'n certifica l'assistència.


Valentí Almirall, el primer líder del catalanisme polític

Ens plau informar-vos sobre la segona conferència del cicle "Intel·lectuals i polítics". Coneixerem la figura de Valentí Almirall a càrrec de Josep Pich, professor d'Història Contemporània a la UPF.


Cicle "Ens va fer Joan Brossa"

No us perdeu aquest cicle de converses a la Fundació Joan Brossa, al carrer de La Seca, 2, de Barcelona.


Premi de Recerca en Memòria Democràtica

L'objectiu del premi és distingir els treballs de recerca que versin sobre el foment de memòria democràtica als països catalans del 1931 al 1980 duts a terme durant el curs acadèmic corresponent a l'any de la convocatòria. Aquests treballs han de ser originals, inèdits i elaborats individualment.


Presentació de curs 2019-2020 a la Fundació Joan Brossa

Presentació de curs 2019-2020 a la Fundació Joan Brossa Un any més el servei educatiu de la Fundació Joan Brossa us presenta un seguit de propostes per fomentar el desenvolupament d'una mirada activa envers la poesia i l'art contemporanis i convertir la poesia brossiana en una eina d'experimentació i creació.


Jacint Verdaguer, un geni controvertit

Jacint Verdaguer, un geni controvertit 30 de setembre de 2019 de 18.30h a 20h Auditori de la ICCIC (Via Augusta, 205) Narcís Garolera


Taller de presentació de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana

Taller de presentació de la Gramàtica bàsica i d'ús de la llengua catalana


Inauguració de l’exposició “Tinc un tanc de joguina” i lectura de poemes de Pere Martí i Bertran

El claustre de Sant Francesc de Vilafranca acollirà l'exposició "Tinc un tanc de joguina" del 8 al 30 de juny, un projecte d'àlbum il·lustrat realitzat a partir del poema pacifista "Tinc un tanc de joguina" de Pere Martí i Bertran i les il·lustracions de Núria Tomàs Mayolas. L'acte d'inauguració es farà el proper dissabte 8 de juny, a les 12.30h i comptarà amb un "tastet" de poemes de Pere Martí i Bertran.


El Pati de la Ciència

L'objectiu general d'aquest curs és promoure i fomentar en la ciutadania l'interès per la ciència, mostrant diverses formes d'abordar els reptes científics del món actual des de diferents perspectives. Per a açò, comptarem amb reconeguts científics i divulgadors pertanyents a diverses disciplines científiques.


Saló Bizbarcelona2019

Ens plau de convidar-vos a l'últim esdeveniment de la BIZCOMMUNITY abans del Bizbarcelona 2019, que se celebrarà el proper dimecres 29 de maig a les 12.00 hores.


Visita arqueològica a Puig de Sitges

El proper dissabte 11 de maig, de 17 a 19 h, es farà una visita arqueològica al Puig de Sitges, a càrrec de l'arqueòleg Joan Garcia Targa. L'activitat és gratuïta i en català. El punt de trobada és a les 17 h a la porta de l'Ajuntament.


Presentació del llibre

El Col·legi de Llicenciats i l'editorial Gregal es complauen a convidar-vos a la presentació del llibre "Alexandre Galí a l'exili", de Carme Galí.


Premis Bonaplata 2019

Com cada any els Premis Bonaplata volen ser un instrument per tal de premiar, de reconèixer, de posar en relleu els fets, els objectes, les persones, la creativitat... dins del camp del patrimoni industrial, científic i tècnic.


II Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal

Llancem la 2a edició del Premi Idees Innovadores Isabel P. Trabal per tal d'impulsar la transformació d'idees de negoci en empreses reals.


VIII Jornades cultura de mediació

Els propers dies 26 i 27 d'abril es desenvoluparan les VIII Jornades cultura de mediació. Divendres 26 d'abril, a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. Dissabte, 27 d'abril, al Palau de les Heures. Campus Mundet UB.


VilaPensa. Festival del pensament del Penedès

VilaPensa és un festival del pensament, un projecte obert al coneixement, a la cultura i a les ciències, a l'humanisme en general, divulgatiu, transversal, amb vocació d'arribar i de mobilitzar a tothom, sigui quina sigui la seva procedència, educació, manera de viure.


SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia»

La XVI Jornada de la SCATERM: «La Viquipèdia i la terminologia» tindrà lloc el dijous 30 de maig de 2019 a la Sala Pere i Joan Coromines de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).


Presentació de llibre sobre Pompeu Fabra

El proper dilluns 18 de març de 2019, a les 7 de la tarda, a l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47), a Barcelona, es presentarà el llibre Pompeu Fabra. Vida i obra en imatges, d'Editorial Base, de Jordi Manent i David Paloma. Es tracta d'un recull de 500 fotos de Fabra o relacionades amb el lingüista.


XV Jornades d’Educació Emocional. La formació de l’educador en Educació Emocional

No hi ha cap dubte que l'educació emocional és un element imprescindible per al creixement personal i educatiu del nostre alumnat. Afavorir situacions d'aprenentatge on es puguin potenciar la consciència emocional, l'autoregulació, l'empatia, l'escolta activa, les habilitats socials, etc., són essencials per aconseguir aquestes fites.


Nova convocatòria del Premi Emprenedoria 2019

La Fundació Caixa d'Enginyers llança aquest any la 7a edició del Premi Emprenedoria per a la Ciència, la Tecnologia, la Innovació i la Sostenibilitat. L'objectiu és premiar el talent i l'excel·lència professional de start-ups per tal de potenciar el seu negoci i impulsar el seu desenvolupament.


Descobrir el Perú: un passeig arqueològic pels Andes

Des de l'Institut de Cultures Americanes Antigues us oferim la possibilitat de viatjar al cor dels Andes amb el nostre acompanyament científic. A continuació trobareu els detalls de la nostra proposta i esperem que us animeu a participar d'aquesta oportunitat que des de l'ICAA ens il·lusiona especialment! Preus especials per als col·legiats.


III Seminari Internacional sobre Neurociència i Educació

Montessori Palau International Research and Training Center organitza el III Seminari Internacional sobre Neurociència i Educació a Girona els dies 26 i 27 d'abril de 2019. Especialment dirigit a famílies, professors, psicòlegs, pedagogs i professionals que treballen en el camp de la docència. Comptarà amb la participació d'experts en l'àmbit de l'educació i la neurociència, que analitzaran els aspectes fonamentals del desenvolupament humà des del naixement fins a l'etapa adulta.


Premi ALMIA-EDUCATIVA

Premi ALMIA-EDUCATIVA L'equip EDO-UdL ha estat l'impulsor del Premi ALMIA-EDUCATIVA que es convoca en el marc del projecte ALMIA on col·labora EDO-UdL, amb l'equip GREA i amb l'Ajuntament d'Almatret.


Conferència "Ramon Casas, el pintor del modernisme"

Dins el cicle "125 anys d'història de Catalunya. Art i arquitectura", es durà a terme, el proper 13 de febrer, de 18.30 a 20 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), la conferència titulada "Ramon Casas, el pintor del modernisme", a càrrec d'Artur Ramon.


33rd APAC ELT Convention: Release your inspiration!

Since 1986, APAC has strived to offer ELT professionals a platform in which to share, learn and grow; a friendly environment in which to discuss relevant issues for ELT teachers in Catalonia and learn from your peers and experts in a wide range of topics and formats. This year's edition of APAC's ELT Convention features fantastic speakers who will give you some extra energy to inspire you through these cold months - Jamie Keddie, Kieran Donaghy, Christopher Foreman, Robin Walker, Lola Garay, Gabby Maguire, Tim Warre, Graham Ward, Emma Reynolds, Tom Flaherty, Manel Trenchs, Mark Hancock, Dolors Masats, Mònica Castañer, Suzanne Davis, Maria Mont, Dirk Lagerwaard, Teresa Naves i Christian Negre and many others.


Cicle "Les fronteres de la química" a CaixaForum Girona

La taula periòdica dels elements químics és un dels èxits científics principals que captura no tan sols l'essència de la química, sinó també de la física i de la biologia. Aquest any 2019, ha estat declarat per les Nacions Unides i per la Unesco com l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i commemora el 150è aniversari de la seva creació per part del científic rus Dmitri I. Mendeléiev.


La sublimació. Introducció al concepte

Curs sobre els malestars actuals. El punt de partida és l'exposat a "El malestar en la cultura" (Freud, 1929): la sublimació i la repressió donen lloc tant a la manifestació de les activitats psíquiques superiors (ciència, art, ideologia) com als símptomes del malestar (angoixa, somatitzacions...). Articularem aquest supòsit als malestars actuals.


VIII Fòrum del Patrimoni Literari

El Fòrum del Patrimoni Literari és una iniciativa creada per a compartir experiències, metodologies, resultats i temàtiques comuns entre centres, institucions i estudiosos dedicats a la gestió del patrimoni literari, en totes les seves manifestacions.


Jornada d'estudi Montserrat Abelló.

Un dels actes centrals previstos de la commemoració de l'Any Montserrat Abelló ha estat, des d'un bon començament i d'acord amb els hereus de la poeta i traductora, l'organització d'una jornada d'estudi i investigació entorn de la seva obra. La Jornada "La ploma als dits, delit de paraules" tindrà lloc el dijous 29 de novembre, a partir de les 9.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans.


XII edicó premi Federico Mayor Zaragoza

Concurs de creació de clipmetratges. Tortosa, curs 2018-19. "Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser tard!"


Troia, una veritable odissea

Troia, una veritable odissea! Un espectacle polifonicoteatral per a tots els públics inspirat en la Ilíada i l'Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII aC), i que són el conjunt d'episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues.


Presentació documental

La Fundació Paco Candel us convida a la presentació del documental d'Enric Asensió "Teresa Juvé: memòria d'exili".


Conferència de Joaquim Colominas

El proper 21 de novembre, a les 18.30 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), se celebrarà la conferència de Joaquim Colominas "Josep Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat".


XX Exporecerca Jove

Comença un nou curs escolar i, amb això, la preparació de la XX Exporecerca Jove. El 2019 celebrem el vintè aniversari de la fira, i amb moltes novetats que us anirem comunicant.


Linguapax 2018. Ciutats, arts i experiències de la paraula

Fidel a la seva cita anual, els dies 20 i 21 de novembre, Linguapax celebra la seva trobada internacional al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per continuar reflexionant sobre el rol de les llengües en diferents àmbits de l'activitat humana, especialment a les ciutats contemporànies, espais on les pràctiques comunicatives evolucionen i es transformen permanentment.


Simposi Maria Aurèlia Capmany

L'activitat acadèmica central de l'Any Maria Aurèlia Capmany tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de novembre a l'Institut d'Estudis Catalans, amb una sessió de clausura a l'Ateneu Barcelonès.


Maragall a casa

Vuitena edició de les visites "Maragall a casa". Joan Maragall i el seu temps: la seva vida, Barcelona, Catalunya, segons els seus textos: poesia, història, pensament.


Vespres Cientí­fics 2018

Tornen els Vespres Científics de L'escola Pia. Aquest any arranquem la temporada amb La Química de la Bellesa.


Jornada: Diàlegs en clau d'infància i adolescència. El futur que s'està  construint

El dilluns 5 de novembre se celebrarà aquesta Jornada, on es farà una breu anàlisi de la situació de la infància i l’adolescència a diferents llocs del món des de la perspectiva dels seus drets.


Jornada identitats, cultura, educació

La jornada s'emmarca en els treballs sobre interculturalitat que el CEC desenvolupa des del curs 2017-2018 amb l'objectiu d'elaborar unes recomanacions per al Departament d'Ensenyament que permetin aprofundir el caràcter intercultural i integrador del sistema educatiu de Catalunya. Tindrà lloc dissabte 27 d'octubre als espais de Citilab, a Cornellà de Llobregat.


VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari

El Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i el Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN organitzen la VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari el 25 d'octubre de 2018, de 15.15 a 19.30 h.


Presentació del model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya

El proper dimarts 23 d'octubre, a les 18 h, al Petit Palau, tindrà lloc la "Presentació del model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya: un model d'educació plurilingüe i intercultural".


Els Vespres Cientí­fics de l'Escola Pia

Els Vespres Científics de l'Escola Pia intenten aproximar la ciència a tothom. Estan pensats per a adults i joves amb inquietuds científiques.


Fòrum per al progrés de l'ensenyament

Diàlegs sobre educació Relacions entre TIC i educació: una perspectiva en clau professional Ferran Ruiz Tarragó, catedràtic de Matemàtiques, ex president del Consell Escolar de Catalunya, ex director dels programes per a la integració de las TIC del Departament d'Ensenyament Josep Otón, catedràtic de Geografia i Història, ex assessor tècnic al Departament d'Ensenyament, membre de la direcció del Fòrum


Jornada Avaluació i Qualitat en la Pràctica de la Mediació. Cap a una Mediació de Qualitat

El proper 15 d'octubre de 2018 tindrà lloc la jornada "Avaluació i qualitat en la pràctica de la mediació. Cap a una mediació de qualitat", organitzada per l'Institut de Desenvolupament Professional - ICE i la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de diferents col·legis professionals i entitats.


Festa Fes-te de la Llengua

La Secció Filològica de l'IEC té previst celebrar el 19 d'octubre, de vuit del vespre a dotze de la nit, als jardins del Palau Robert de Barcelona, la primera Festa Fes-te de la Llengua, que té com a objectiu manifestar el caràcter expressiu i lúdic del Català.


Premis Fundació DomusVi

Els Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconèixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de la gent gran i fan del món un lloc millor. En la present edició, els Premis estan dotats amb més de 44.000 euros. Els premis es lliuraran en un acte públic que tindrà lloc al mes de novembre. La decisió de cada un dels premis serà públic, es comunicarà a tots els participants i es difondrà a través de la pàgina web de DomusVi i dels mitjans de comunicació.


Voluntariat per la llengua (parelles lingüístiques)

El Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla català amb normalitat amb una persona que l'està aprenent, li fa vergonya parlar-lo, té pocs espais per practicar-lo, etc. Només cal dedicar-hi 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. Es practica la llengua en un entorn distès i és totalment gratuït.


Propostes ARC de llengua i literatura

Des del CESIRE - àmbit lingüístic/CIREL us fem arribar una nova selecció de propostes ARC de llengua i literatura.