Si voleu publicar alguna activitat, heu d'omplir aquest formulari:
Montessori Palau International Research and Training Center organitza el III Seminari Internacional sobre Neurociència i Educació a Girona els dies 26 i 27 d'abril de 2019. Especialment dirigit a famílies, professors, psicòlegs, pedagogs i professionals que treballen en el camp de la docència. Comptarà amb la participació d'experts en l'àmbit de l'educació i la neurociència, que analitzaran els aspectes fonamentals del desenvolupament humà des del naixement fins a l'etapa adulta.
Premi ALMIA-EDUCATIVA L'equip EDO-UdL ha estat l'impulsor del Premi ALMIA-EDUCATIVA que es convoca en el marc del projecte ALMIA on col·labora EDO-UdL, amb l'equip GREA i amb l'Ajuntament d'Almatret.
Dins el cicle "125 anys d'història de Catalunya. Art i arquitectura", es durà a terme, el proper 13 de febrer, de 18.30 a 20 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), la conferència titulada "Ramon Casas, el pintor del modernisme", a càrrec d'Artur Ramon.
Since 1986, APAC has strived to offer ELT professionals a platform in which to share, learn and grow; a friendly environment in which to discuss relevant issues for ELT teachers in Catalonia and learn from your peers and experts in a wide range of topics and formats. This year's edition of APAC's ELT Convention features fantastic speakers who will give you some extra energy to inspire you through these cold months - Jamie Keddie, Kieran Donaghy, Christopher Foreman, Robin Walker, Lola Garay, Gabby Maguire, Tim Warre, Graham Ward, Emma Reynolds, Tom Flaherty, Manel Trenchs, Mark Hancock, Dolors Masats, Mònica Castañer, Suzanne Davis, Maria Mont, Dirk Lagerwaard, Teresa Naves i Christian Negre and many others.
La taula periòdica dels elements químics és un dels èxits científics principals que captura no tan sols l'essència de la química, sinó també de la física i de la biologia. Aquest any 2019, ha estat declarat per les Nacions Unides i per la Unesco com l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, i commemora el 150è aniversari de la seva creació per part del científic rus Dmitri I. Mendeléiev.
Curs sobre els malestars actuals. El punt de partida és l'exposat a "El malestar en la cultura" (Freud, 1929): la sublimació i la repressió donen lloc tant a la manifestació de les activitats psíquiques superiors (ciència, art, ideologia) com als símptomes del malestar (angoixa, somatitzacions...). Articularem aquest supòsit als malestars actuals.
El Fòrum del Patrimoni Literari és una iniciativa creada per a compartir experiències, metodologies, resultats i temàtiques comuns entre centres, institucions i estudiosos dedicats a la gestió del patrimoni literari, en totes les seves manifestacions.
Un dels actes centrals previstos de la commemoració de l??Any Montserrat Abelló ha estat, des d??un bon començament i d??acord amb els hereus de la poeta i traductora, l??organització d??una jornada d??estudi i investigació entorn de la seva obra. La Jornada "La ploma als dits, delit de paraules" tindrà lloc el dijous 29 de novembre, a partir de les 9.30 h, a la Sala Prat de la Riba de l??Institut d??Estudis Catalans.
Concurs de creació de clipmetratges. Tortosa, curs 2018-19. "Salvem el planeta. Actuem ara, demà pot ser tard!"
Troia, una veritable odissea! Un espectacle polifonicoteatral per a tots els públics inspirat en la Ilíada i l'Odissea, obres atribuïdes a Homer (segle VIII aC), i que són el conjunt d'episodis més important de la mitologia i les llegendes gregues.
La Fundació Paco Candel us convida a la presentació del documental d'Enric Asensió "Teresa Juvé: memòria d'exili".
El proper 21 de novembre, a les 18.30 h, a l'Auditori de l'ICCIC (Via Augusta, 205), se celebrarà la conferència de Joaquim Colominas "Josep Puig i Cadafalch, arquitecte i president de la Mancomunitat".
Comença un nou curs escolar i, amb això, la preparació de la XX Exporecerca Jove. El 2019 celebrem el vintè aniversari de la fira, i amb moltes novetats que us anirem comunicant.
Fidel a la seva cita anual, els dies 20 i 21 de novembre, Linguapax celebra la seva trobada internacional al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona per continuar reflexionant sobre el rol de les llengües en diferents àmbits de l??activitat humana, especialment a les ciutats contemporànies, espais on les pràctiques comunicatives evolucionen i es transformen permanentment.
L??activitat acadèmica central de l??Any Maria Aurèlia Capmany tindrà lloc els propers 7, 8 i 9 de novembre a l??Institut d??Estudis Catalans, amb una sessió de clausura a l??Ateneu Barcelonès.
Vuitena edició de les visites "Maragall a casa". Joan Maragall i el seu temps: la seva vida, Barcelona, Catalunya, segons els seus textos: poesia, història, pensament.
Tornen els Vespres Científics de L'escola Pia. Aquest any arranquem la temporada amb La Química de la Bellesa.
El dilluns 5 de novembre se celebrarà aquesta Jornada, on es farà una breu anàlisi de la situació de la infància i l’adolescència a diferents llocs del món des de la perspectiva dels seus drets.
La jornada s'emmarca en els treballs sobre interculturalitat que el CEC desenvolupa des del curs 2017-2018 amb l'objectiu d'elaborar unes recomanacions per al Departament d'Ensenyament que permetin aprofundir el caràcter intercultural i integrador del sistema educatiu de Catalunya. Tindrà lloc dissabte 27 d'octubre als espais de Citilab, a Cornellà de Llobregat.
El Col·legi d??Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona (ENGINYERS BCN) i el Grup de Recerca i Innovació en la formació tecnològica-ENG-BCN organitzen la VII Jornada d'Innovació i Recerca docent a la Universitat i a l'Ensenyament Primari i Secundari el 25 d'octubre de 2018, de 15.15 a 19.30 h.
El proper dimarts 23 d'octubre, a les 18 h, al Petit Palau, tindrà lloc la "Presentació del model lingüístic del sistema educatiu a Catalunya: UN MODEL D??EDUCACI? PLURILING?E I INTERCULTURAL".
Els Vespres Científics de l'Escola Pia intenten aproximar la ciència a tothom. Estan pensats per a adults i joves amb inquietuds científiques.
Diàlegs sobre educació Relacions entre TIC i educació: una perspectiva en clau professional Ferran Ruiz Tarragó, catedràtic de Matemàtiques, ex president del Consell Escolar de Catalunya, ex director dels programes per a la integració de las TIC del Departament d'Ensenyament Josep Otón, catedràtic de Geografia i Història, ex assessor tècnic al Departament d'Ensenyament, membre de la direcció del Fòrum
El proper 15 d??octubre de 2018 tindrà lloc la jornada "Avaluació i qualitat en la pràctica de la mediació. Cap a una mediació de qualitat", organitzada per l??Institut de Desenvolupament Professional - ICE i la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de diferents col·legis professionals i entitats.
La Secció Filològica de l??IEC té previst celebrar el 19 d??octubre, de vuit del vespre a dotze de la nit, als jardins del Palau Robert de Barcelona, la primera Festa Fes-te de la Llengua, que té com a objectiu manifestar el caràcter expressiu i lúdic del català.
Els Premis Fundació DomusVi es concedeixen amb l'objectiu de reconèixer el compromís social de persones i institucions que contribueixen a millorar la qualitat de la vida de la gent gran i fan del món un lloc millor.
En la present edició, els Premis estan dotats amb més de 44.000 euros.
Els premis es lliuraran en un acte públic que tindrà lloc al mes de novembre. La decisió de cada un dels premis serà públic, es comunicarà a tots els participants i es difondrà a través de la pàgina web de DomusVi i dels mitjans de comunicació.
El Voluntariat per la llengua posa en contacte una persona que parla català amb normalitat amb una persona que l'està aprenent, li fa vergonya parlar-lo, té pocs espais per practicar-lo, etc. Només cal dedicar-hi 1 hora a la setmana durant 10 setmanes. Es practica la llengua en un entorn distès i és totalment gratuït.
Des del CESIRE- ?mbit lingüístic/CIREL us fem arribar una nova selecció de propostes ARC de llengua i literatura.