« tornar


Conferència inaugural de l'Escola d'Estiu 2021

"Competències versus coneixements. Aprendre competències és adquirir coneixements... profunds".

Héctor Ruiz Martín, investigador, biòleg, assessor educatiu i expert en psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos educatius.

Dimecres 30 de juny, a les 18h. 

 Conferència oberta en format virtual amb inscripció prèvia.

La psicologia cognitiva posa de manifest que els debats al voltant del currículum que confronten competències i coneixements són en realitat una falsa dicotomia. En aquesta sessió s'oferirà una aproximació científica al fenomen de l’aprenentatge, des de l’àmbit de les ciències cognitives, amb l’objectiu d'aclarir què és realment la memòria i exposar-ne la naturalesa indissociable a qualsevol altra habilitat cognitiva.

Héctor Ruiz és biòleg, director de la International Science Teaching Foundation i investigador en psicologia cognitiva de la memòria i l’aprenentatge en contextos educatius. Des del 2002 ha fundat i desenvolupat diversos projectes educatius per contribuir a millorar l'educació K-12 (primària i secundària), i proporciona a docents i estudiants, recursos i metodologies basades en l'evidència científica. Ha sigut assessor educatiu de diverses escoles, organitzacions i governs d'Europa, Àsia i Amèrica, i és autor dels llibres ¿Cómo aprendemos? Una aproximación científica al aprendizaje y la enseñanza (Editorial Graó, 2020), Coneix el teu cervell per aprendre a aprendre (ISTF, 2020) i Aprendiendo a aprender (Vergara, 2020). El seu treball se centra en bastir ponts entre la recerca científica sobre com aprenen les persones i la pràctica educativa.