« tornar

Conferència sobre l’òpera “Tristany-Isolda” dintre del cicle coorganitzat amb el Liceu

Pol Avinyó va ser l’encarregat d’impartir aquesta nova conferència del cicle coorganitzat amb el Gran Teatre del Liceu, que va tenir lloc el 15 de novembre.

El conferenciant va destacar que aquesta gran òpera de Wagner contenia el més bell duet d'amor mai escrit. Tristan und Isolde és la culminació de l’ideari artístic de Wagner. Una òpera que va revolucionar, amb la seva ambigüitat harmònica, la música tonal.

A la representació que s’estrena al Liceu, Àlex Ollé (La Fura dels Baus) concentra l’acció escènica en el llenguatge simbòlic, amb un treball excel·lent de caracterització dels personatges. L’escenografia d’Alfons Flores i les videoprojeccions de Franc Aleu contribueixen a la materialització de l’ideal wagnerià de l’“obra d’art integral” gràcies a unes imatges que sustenten i subratllen el llibret i la música. Iréne Theorin i Stefan Vinke, indiscutibles triomfadors al Liceu com a Brünnhilde i Siegfried, respectivament, a Der Ring des Nibelungen, tornen a Barcelona al costat d’un equip ideal per a aquesta òpera.