Conferència sobre la petjada educativa de Joan Triadú com a mestre i pedagog

Col·legi Oficial

La conferència anirà a càrrec del director de l'Escola Thau de Barcelona, Agustí Olivares, i es farà en format presencial i virtual.

Us convidem a la conferència sobre el llegat que, com a mestre i pedagog, ens va deixar l'escriptor, activista cultural i fundador de les escoles Thau.

La conferència anirà a càrrec del director de l'Escola Thau de Barcelona, Agustí Olivares, i es farà en format presencial i virtual.  

“La petjada educativa de Joan Triadú”
Dia: 15 de febrer, a les 18.30 h
Lloc: seu del Col·legi

 

"Tot s’ha de fer com si fos l’última vegada” Joan Triadú

A l’escola Thau Barcelona, el llegat pedagògic de Joan Triadú ens interpel·la i ens esperona a reflexionar sobre la pràctica educativa quotidiana

També es projectarà l’audiovisual Llegir com viure, en homenatge a Joan Triadú.

Si voleu assistir-hi o connectar-vos en línia, cal fer la inscripció a activitats@cdl.cat o bé trucar al 933 170 4 28 indicant el vostre nom i cognom, una adreça electrònica o telèfon de contacte, i en quin format voldreu assistir. 

Joan Triadú i Font va ser mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. La trajectòria vital de Joan Triadú va lligada estretament a l'evolució de la cultura catalana del segle XX. Llicenciat en Filosofia i Lletres, va ser un dels fundadors de la revista Ariel, va donar classes al CICF, entitat de la qual -convertida en Institució Cultural del CIC- va arribar a ser director tècnic. Va viure de prop la creació, l'any 1961, d'Òmnium Cultural i de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC), entre altres activitats. A més, va ser autor de milers d'articles sobre pedagogia i literatura catalana, a la revista Serra d'Or i a les pàgines de cultura del diari Avui des que va començar a publicar-se, l'abril del 1976, fins a la seva mort, el 2010.

Creu de Sant Jordi (1982), Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1992), Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull (1998) i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (2001), entre altres distincions, la seva bibliografia aplega una trentena de títols entre dietaris, memòries, traduccions, crítica literària i reflexions sobre l'ofici d'educar.

Si voleu més informació sobre la trajectòria de Joan Triadú, podeu accedir a l'enllaç de l'Any Triadú amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement.