« tornar

Conferència sobre les cultures mesoamericanes

Amb gran afluència de públic va tenir lloc, el 15 de novembre, la conferència Mesoamérica: un mosaico de cultures, a càrrec de María Alejandra Martínez de Velasco Cortina, especialista en estudis mesoamericans i restauradora d'art.

De la mà de la conferenciant, els assistents van poder fer un recorregut per les diferents cultures que es van desenvolupar a l’àrea cultural mesoamericana, que comprèn la part meridional de Mèxic i una secció del que avui es considera Amèrica Central.

María Alejandra Martínez va explicar d’una manera amena i didàctica les principals característiques de la civilització olmeca, la teotihuacana, la tolteca, la mexica o asteca i la maia. Al final, el públic va intervenir per formular diverses preguntes a la conferenciant i va manifestar el seu interès per una segona sessió.

El 28 d'octubre va tenir lloc una altra activitat també en col·laboració amb l'Institut de Cultures Americes Antigues: el seminari Ànimes i esperits. La mort entre els maies, a càrrec d'Erik Velásquez.