Conferència sobre la petjada educativa de Joan Triadú com a mestre i pedagog

“Tot s’ha de fer com si fos l’última vegada” (Joan Triadú)

A l’Escola Thau Barcelona, el llegat pedagògic de Joan Triadú ens interpel·la i ens esperona a reflexionar sobre la pràctica educativa quotidiana.

Us convidem a la conferència sobre la figura de Joan Triadú com a educador, a càrrec del director de l'Escola Thau de Barcelona, Agustí Olivares. 

  • “La petjada educativa de Joan Triadú”
  • Dia: 15 de febrer, a les 18.30 h
  • Lloc: seu del Col·legiLa conferència es farà en format presencial i en línia.

Si voleu assistir-hi, cal enviar un correu a activitats@cdl.cat amb el vostre nom i cognom, adreça electrònica o telèfon de contacte, i indicar si voldreu venir a la conferència o preferiu seguir-la en format virtual. També podeu trucar al 933 170 428.

Joan Triadú i Font va ser mestre, pedagog, crític literari, escriptor, traductor, defensor de la llengua catalana i activista cultural. La trajectòria vital de Joan Triadú va lligada estretament a l'evolució de la cultura catalana del segle XX. Llicenciat en Filosofia i Lletres, va ser un dels fundadors de la revista Ariel, va donar classes al CICF, entitat de la qual -convertida en Institució Cultural del CIC- va arribar a ser director tècnic. Va viure de prop la creació, l'any 1961, d'Òmnium Cultural i de la Junta Assessora per als Estudis de Català (JAEC), entre altres activitats. A més, va ser autor de milers d'articles sobre pedagogia i literatura catalana, a la revista Serra d'Or i a les pàgines de cultura del diari Avui des que va començar a publicar-se, l'abril del 1976, fins a la seva mort, el 2010.

Creu de Sant Jordi (1982), Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1992), Doctor Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull (1998) i Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya (2001), entre altres distincions, la seva bibliografia aplega una trentena de títols entre dietaris, memòries, traduccions, crítica literària i reflexions sobre l'ofici d'educar.

Si voleu més informació sobre la trajectòria de Joan Triadú, podeu accedir a l'enllaç de l'Any Triadú amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement.

Joan Triadú a l’Escola Thau
Font: fons de la família Triadú