Celebrem Sant Jordi, recordant Felícia Fuster i amb lectures dels alumnes del Taller d'Escriptura del Col·legi

 

 

Enguany, i amb motiu del centenari del naixement de la poetessa, pintora i traductora, Felícia Fuster, descobrirem una mica més la seva obra i trajectòria artística de la mà de Lluïsa Julià, comissària de l'any Fuster i membre del patronat de la fundació que duu el seu nom.

Si us voleu inscriure a la ponència, ho podeu fer a través d'aquest enllaç.

La ponència serà en format virtual el dijous 22 d'abril a les 17h. sota el títol "Felícia Fuster (1921-2012). Vida i trajectòria poètica".

Felícia Fuster va ser una dona forta i de caràcter, avançada a la seva època, lliure; artista plàstica, poetessa i traductora. Com a artista, va ser capaç de generar i de dur-nos a nous mons i realitats; com a poetessa, va experimentar i investigar en la paraula. A més, també va ser gran coneixedora de la poesia japonesa, de la qual va esdevenir traductora, i va ser autora de tankes i haikús. Entre altres reconeixements, va ser finalista el 1983 del premi de poesia Carles Riba amb el recull "Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils", als 63 anys d'edat, essent considerada com "una veu de dona agosarada i intransferible" (com la qualifica l'Associació d'Escriptors en Llengua catalana), que actualment és referent per a les noves generacions de poetes.

La ponència anirà a càrrec de Lluïsa Julià Capdevila, escriptora catalana, professora de Secundària i estudiosa de la literatura escrita per dones. Catedràtica de Llengua i Literatura Catalana (1982) i doctora en Literatura Catalana (1990) per la UB, col·labora en desenes de diaris i publicacions especialitzades. 

A més, per celebrar la diada de Sant Jordi, els alumnes del Taller d'Escriptura Autobiogràfica ens oferiran "Per Sant Jordi, llegim!". El Taller forma part del programa docent de la Universitat Sènior del Col·legi. Els alumnes faran un recull de lectures d'escrits propis que ens evoquen moments de la vida i ens conviden a celebrar les petites i les grans vivències que la conformen. Acompanyeu-nos!

L'activitat serà en format virtual el dimecres 21 d'abril a les 16:30h.

Us podeu inscriure aquí.