Conferència sobre Schubert

A càrrec de Verónica Maynés

Data i hora: 9 de desembre de 2020, a les 18.30 h

En el marc de les conferències i activitats complementàries gratuïtes que el Col·legi ofereix per a l’alumnat de la nostra Universitat Sènior, ens plau convidar-vos a la ponència sobre Schubert, a càrrec de Verónica Maynés, crítica musical, professora d’Història de la Música, Història de l’Òpera, Història de la Música de Viena i de piano i autora de la col·lecció Història de l’Òpera de la revista Ópera Actual, el proper dia 9 de desembre, a les 18.30 h.

Franz Schubert (Viena, 1797 – 1828) va ser un dels autors que millor va saber traspassar els poemes als pentagrames. Els seus Lieder no només representen la quinta essència de la poesia sonora romàntica, sinó que, a més, són veritables joies que descriuen musicalment i amb gran profunditat els aspectes més recòndits i insondables de la paraula, convertint allò inefable en sublim.

En aquesta sessió ens aproparem al fascinant univers schubertià analitzant l’estreta relació entre el poema i la música en alguns dels seus Lieder més significatius, com Erlkönig, Gretchen am Spinnrade o el cicle Winterreise. Aquesta unió meravellosa servirà també per establir les diferències musicals entre Classicisme i Romanticisme, i per descobrir el principal narrador poètic a l’obra de l’autor vienès: el piano.

 

 

Si us hi voleu inscriure, de manera gratuïta, us podeu adreçar a aquest enllaç, on també us podreu apuntar a la resta de les ponències previstes per al curs 2020-2021.