US2432 - Les històries que amaga l’art

  • Àrea temàtica:

    Altres activitats

  • Modalitat:

    Presencial

  • Nivell:

    Internivells

Professorat:

Enric Nogueras Abello

Dates:

10 d'octubre, 21 de novembre i 12 de desembre de 2023

Dies:

Dimarts

Hores:

De 17 a 19 h

Total hores:

6

Lloc:

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Tarifes
Col·legiat/ada:

60,00 €

No col·legiat/ada:

75,00 €

Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores:

60,00 €

Inscriu-t'hi

Afegir a la cistella

L'activitat consistirà en tres xerrades, amb peridicitat mensual, entorn les històries que hi ha darrera les obres d'art. Per fer-ho, prendrem tres grans conceptes com a eix d'aquestes xerrades, l'amor, el dolor i l'espècie humana, i analitzarem diferents obres entorn d'aquests.

Un cop acabada la xerrada, compartirem un espai de posada en comú i diàleg, i berenarem plegats a la terrassa.

 

 

L’amor – 10 d’octubre

Durant la sessió, i a partir de diferents obres d’art contemporani i algunes de clàssiques, podrem conèixer com l’art ens sorprèn i ens pot fer reflexionar tot parlant dels diferents tipus d’amor que ens envolten: l’amor de parella, l’amor familiar, l’amistat, l’amor a les idees, a les creences... La sessió ens permetrà veure com dues escultures han estat capaces d’enamorar-se, coneixerem els relats d’amor que hi ha amagats a les obres de dos artistes de referència i veurem també com l’art, i el contemporani sovint de forma encriptada, és capaç de fer-nos arribar històries sorprenents vinculades a l’amor que seran capaces d’emocionar als assistents. 

El dolor – 21 de novembre 

El dolor, el patiment, aquell mal que sovint no es pot expressar amb paraules, sovint l’art sap fer-lo arribar de forma directa i, de vegades, de forma subtil però ben clara. El dolor, les pors, els dubtes i els neguits que tots tenim sovint són un element clau que els artistes busquen explorar. Durant la sessió, parlarem del dolor, però també parlarem de l’esperança, i de la vocació d’esmena que molts artistes contemporanis d’arreu del món han dut a terme amb les seves obres.

L’espècie humana – 12 de desembre 

L’essència humana, les seves virtuts, defectes i contradiccions són un element clau que l’art sovint treballa. Com som, com érem i com ens comportem tant individualment com col·lectiva és un recurs que han treballat artistes contemporanis d’arreu del món. L’art és un mirall que ens mostra tant les misèries com els mèrits de l’espècia humana. La sessió ens ajudarà a veure’ns, tot gaudint d’obres d’art que expliquen històries espectaculars.

Enric Nogueras Abello

Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya

Rambla de Catalunya, 8 pral., Barcelona - 08007
Adreça electrònica: info@cdl.cat
Telèfon: + (34) 933 170 428