« tornar

203402 - La cuina com a recurs per a l’estudi de les ciències experimentals (II)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals i robòtica
Modalitat En línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Imma Ros Clavell, Mariona Bassedas Ballús
Data de l'1 al 22 de juliol. De 23:00 a 0:00
Dies tots els dies
Adreça On line
Total hores 30
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

Descripció

Curs per treballar els conceptes fonamentals presents en els currículums de les matèries de ciències experimentals, mitjançant l’observació i l’estudi dels diferents processos culinaris (senzills) que l’alumne pot experimentar a casa seva usant la cuina i els productes alimentaris quotidians. 

Objectius

  • Aproximar l’alumnat a les ciències experimentals mitjançant la motivació de la cuina quotidiana.
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics, químics i biològics que hi tenen lloc.
  • Aproximar-se a les ciències experimentals que es troben presents en el dia a dia de l’alumne.
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació al món culinari i gastronòmic.

 

Continguts

  • Canvi físic i canvi químic.
  • Canvis d’estat. Temperatura i pressió.
  • Processos energètics. Equilibri alimentari. Equacions redox.
  • Equilibri àcid – base. PH.
  • Osmosi.
  • Toxicitat – additius.
  • Els diferents materials i màquines a la cuina i els seu fonament científic.