« tornar

C203402 - La cuina com a recurs per a l’estudi de les ciències experimentals (I)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals i robòtica
Modalitat en línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Imma Ros Clavell, Mariona Bassedas Ballús
Data de l'1 al 10 de juliol. De 0:00 a 0:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça en línia
Total hores 15
Preu
Col·legiat70,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores70,00€
No col·legiat100,00€

Aquest curs es realitzarà mitjançant activitats asíncrones, a través de la plataforma Moodle. Per tant, no hi haurà connexions en temps real amb el docent ni horaris establerts.

Una vegada inscrits, rebreu els detalls de connexió per correu electrònic.

Descripció

Presentem un curs telemàtic en el qual proporcionem elements de reflexió i recursos per a la docència de les ciències experimentals a secundària. Està dirigit al professorat interessat en contextualitzar els continguts curriculars utilitzant fets que podem observar quotidianament en les nostres cuines tot investigant processos, productes i estris culinaris.

No és necessari haver fet el curs Cuina I/o Cuina IIB.

Destinataris

Aquest curs està dirigit al professorat de secundària, que imparteix o impartirà el currículum de ciències experimentals en l’Educació Secundària Obligatòria, batxillerat i cicles formatius.

Objectius

 

  • Apropar l’alumnat a les ciències experimentals mitjançant la motivació de la cuina quotidiana.
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics, químics i biològics que hi succeeixen.
  • Aproximar-se a les ciències experimentals que es troben presents en el dia a dia de l’alumne.
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació en el món culinari i gastronòmic.

Continguts

  •   Mescles i solucions a la cuina
  •   Reaccions químiques a la cuina: àcid-base, redox, esferificacions, reaccions de Maillard.

Metodologia

 Mitjançant processos culinaris senzills que l’alumne podrà repetir a casa seva usant la cuina i els productes alimentaris de cada dia.

El curs es realitzarà en línia i en cadascun dels temes proposats, l’alumne hi trobarà:

  • Presentació del tema
  • Diferents articles
  • Processos d’experimentació
  • Recursos per a l’aula
  • Qüestionari de respostes múltiples
  • Tasca i un enigma a resoldre

Avaluació

 Per tenir el certificat del curs cal haver presentat almenys el 80% de la feina encomanada.

Nota: Aquest curs està programat en dues parts: la I i la II. Són independents un de l’altre, però alhora complementaris.