« tornar

203704 - Use of ICT in Support of Language Teaching and Learning

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Aprenentatge amb tecnologies digitals
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat
Data del 6 al 10 de juliol. De 12:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Consell de Cent, 14. Escola Joan Pelegrí
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

Descripció

Aquest taller proporciona formació per aplicar principis pedagògics en l’ensenyament de llengües amb tecnologia i promou l’ús efectiu d’eines TIC d’accés obert per a l’aprenentatge de qualitat d’idiomes.

 Objectius

L’objectiu d’aquesta iniciativa és assessorar mestres, professors i formadors implicats en l’ensenyament d’idiomes, i donar-los a conèixer activitats i materials formatius, així com altres recursos del lloc web.

Concretament, el taller està pensat per ajudar el professorat a:

  • Desenvolupar un conjunt d’habilitats necessàries per treballar aquests recursos autònomament en el mateix context professional.
  • Prendre consciència de les pròpies necessitats en termes de desenvolupament professional continu.
  • Mostrar formes diferents de perseguir aquest desenvolupament de manera autodirigida.

 

Metodologia

El model del taller que es proposa s’ha desenvolupat per mitjà dels següents projectes finançats pel Centre Europeu de Llengües Modernes (ECML) del Consell d’Europa:

DOTS (Developing Online Teaching Skills, 2008-2011)

MoreDOTS (2012-2015)

ICT-REV (2016-2023)

Del 2008 ençà, i en el marc d’aquests tres projectes, s’han fet més de 60 tallers en 29 països europeus a més de mil educadors d’idiomes. El darrer projecte, ICT-REV, està coordinat per Joseph Hopkins. Jackie Robbins actua com a membre actiu de l’equip.

El taller tindrà un enfocament eminentment pràctic orientat a fer palès que la combinació efectiva dels principis pedagògics adequats amb la tecnologia és crucial per crear activitats d’aprenentatge d’idiomes amb èxit. L’eina de referència clau és l’ECML inventory of ICT tools and open educational resources (www.ecml.at/ict-rev).

Avaluació

Assistència, participació en els debats, participació en les activitats col·laboratives i qualitat de l’activitat docent dissenyada.