« tornar

211201 - Pregunta-ho als avis: llengua i escriptura d’històries familiars

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Llengua i literatura
Modalitat En línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Angels Diemand-Hartz Martín
Data del 8 d’octubre al 17 de desembre de 2020. De 18:00 a 20:00
Dies dijous
Adreça
Total hores 20
Preu
Col·legiat65,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores65,00€
No col·legiat95,00€

Descripció 

Aprendre eines per treballar la llengua a través de la memòria oral i escrita, fomentant la relació d’infants i joves amb la gent gran. Convertir narracions orals en breus històries de ficció o relats biogràfics curts de manera divertida i amena.

Metodologia

L’aprenentatge actiu resulta sempre més efectiu que l’escolta passiva. Els participants al curs escolten respostes de gent gran a preguntes molt concretes (a través de vídeos o amb convidats presents a la sessió) per després posar-se a la pell dels infants i joves i escriure narracions breus dins la durada de la sessió. La dinàmica de classe fomenta la posada en comú dels textos per anar detectant els punts forts i la manera de treure’n profit per treballar les diferents competències: llengua, història, societat, medi, ciència, etc.

Objectius 

Disposar d’eines narratives pròpies de la ficció (generació de sorpreses, moments de tensió, transformacions de personatges, veus narratives) per aplicar-les de manera pràctica a la creació de relats emocionants, extrets de la història oral escoltada a la gent gran. Haver experimentat en primera persona el procés d’escriptura facilita al professorat la posterior aplicació de la metodologia de treball amb els seus alumnes.

Avaluació 

A través de l’elaboració de textos propis es valora la destresa per convertir relats orals biogràfics en textos de creació que poden abastar molts gèneres i adaptar-se a diferents nivells i cicles. S’analitza i es reflexiona sobre com d’un escrit molt concret es poden desprendre tota mena d’aprenentatges en diferents camps.

Calendari:

8,15,22 i 29 d'octubre.

5,12, 19 i 26 de novembre.

3 i 10 de desembre.