« tornar

213301 - La pervivència de la mitologia en la literatura i l’art

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències socials
Modalitat Format virtual en temps real
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Ana Valero Rubio
Data del 10 al 20 de juliol. De 16:00 a 19:00
Dies Combinarà sessions síncrones amb treball asíncron. Horari de sessions síncrones: 12, 14 i 16 de juliol, de 16 h a 19 h
Adreça En línia
Total hores 15
Preu
Col·legiat70,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores70,00€
No col·legiat100,00€

Tipologia

 Combinarà sessions síncrones amb treball asíncron.

Horari de sessions síncrones: dies 12, 14 i 16 de juliol de 2021 de 16 a 19 h.

 Descripció

Aquest curs reflexiona sobre la importància de la mitologia grega en la nostra societat i cultura a partir de diversos mites clàssics i analitzant-ne la influència en obres literàries i artístiques.

 Metodologia

Seguirem una metodologia teoricopràctica, orientada al coneixement i a la identificació dels mites representats en diverses obres literàries i artístiques.

Les classes s’enfocaran des d’una perspectiva molt participativa en la qual els alumnes aportaran tant els seus coneixements previs com les seves valoracions sobre els mites i les obres proposades.

 Continguts

En primer lloc es farà una introducció a la mitologia clàssica i s’analitzaran les competències, la representació i els atributs dels déus olímpics. A continuació, es comentaran diversos mites d’especial rellevància pels temes que tracten (l’amor i la gelosia; la imprudència i la supèrbia; el càstig i la mort) i per com han quedat reflectits en alguns poemes i obres d’art.

Introducció a la mitologia clàssica 

Concepte de mite.

Fonts de la mitologia; mitologia i tradició literària.

Els déus olímpics: competències, la representació i els atributs; representació iconogràfica. 

Estudi dels mites per personatges.  

Estudi temàtic dels mites i de les representacions artístiques que han deixat empremta en la literatura i la història de l’art.

 Objectius

-  Reflexionar sobre la importància de la mitologia en la nostra cultura.

-  Analitzar com els mites han quedat immortalitzats reiteradament per poetes, músics, pintors i escultors, especialment en el Renaixement i el Barroc.

 Avaluació

Les activitats d'aprenentatge, que consistiran en l'anàlisi i comentari de textos literaris i/o d'altres manifestacions artístiques, permetran aprofundir i consolidar  les competències i els coneixements adquirits.

 

 


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »