« tornar

213403 - La física quàntica: una eina per a noves tecnologies emergents

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals i matemàtiques
Modalitat Format virtual en temps real
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Federica Beduini
Data de l'1 al 10 de juliol. De 0:00 a 0:00
Dies 1, 5, 6, 8 i 9 de juliol, (veure horaris al programa detallat)
Adreça En línia
Total hores 15
Preu
Col·legiat70,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores70,00€
No col·legiat100,00€

 


Aquest curs és esponsoritzat per l'ICFO, www.icfo.eu, institució que té com a objectiu fer avançar els límits del coneixement fent servir la fotònica, és a dir la ciència i la tecnologia dels fotons.

Tipologia

Síncron (a través de la plataforma Teams)

Horari de sessions síncrones:

1 de juliol: 9.30-11.30 h

5 de juliol: 16.00-17.30 h

6 de juliol: 12.00-13.00 h

8 de juliol: 9.30-11.30 h

9 de juliol: 9.30:11.30 h

 Descripció

Estem vivint els inicis de la segona revolució quàntica que promet portar noves tecnologies que beneficiaran a tota la societat i que s'afegiran a les de la primera i que ja emprem diàriament. Amb les eines i materials d’aquest curs, podràs apropar les noves generacions a aquest món fascinant.

 Metodologia

Per a cada mòdul del curs, us proporcionarem materials (vídeos i textos) per apropar-vos als conceptes al vostre ritme i tindrem sessions per videoconferència en què podrem comentar junts els dubtes i respondre a les curiositats, a més de consolidar els conceptes fonamentals.

A més, començarem el curs amb una activitat dinàmica i interactiva (Decide Game) que podreu fer servir també a classe com a primera introducció al món de la física quàntica.

Continguts

El curs es dividirà en cinc mòduls:

1) Introducció al curs i Decide Game: desprès de presentar breument el curs i els seus objectius, ens endinsarem en el mon de la física quàntica amb una activitat dinàmica i interactiva.

2) Introducció a la física quàntica: per poder entendre les oportunitats que representen les tecnologies quàntiques, hem d’entendre els principis bàsics que governen el món a l’escala de l’àtom i les molècules. Amb vídeos, animacions i textos introduirem la superposició, l’entrellaçament i més conceptes, que són la base de les noves tecnologies quàntiques.


3) Introducció a les tecnologies quàntiques: tot i que la física quàntica descriu el comportament d’objectes molt petits, pot tenir efectes a escales més grans i generar noves tecnologies que beneficiïn la societat. En aquest mòdul, descobrirem les tecnologies emergents basades en la física quàntica que prometen revolucionar molts camps de la societat, com per exemple el de les comunicacions i el de la seguretat informàtica.


4) Tecnologies quàntiques a l’ICFO: amb breus descripcions dels projectes que s’estan duent a terme a l’ICFO, podreu conèixer els avenços en el camp de la tecnologies quàntiques d’aquí de la mà dels qui hi treballen.


5) Física quàntica a la classe: hem preparat activitats i materials per apropar el fascinant món de la física quàntica a les noves generacions i els compartirem amb vosaltres.

Avaluació

Els participants hauran d’assistir al 80% de les sessions síncrones i hauran d’omplir un formulari al principi i al final del curs.