« tornar

213309 - Geoeconomia a l'ESO: entendre el món d’avui per a docents que expliquen l’ahir

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències socials
Modalitat Format virtual en temps real
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Jordi Hinojosa Beatobe
Data del 10 al 20 de juliol . De 10:00 a 12:00
Dies Combinarà sessions síncrones amb treball asíncron. Horari de sessions síncrones: 19 de juliol de 10 a 13 h
Adreça En línia
Total hores 15
Preu
Col·legiat70,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores70,00€
No col·legiat100,00€

Tipologia

 Combinarà sessions síncrones amb treball asíncron

Horari de sessions síncrones: 19 de juliol, de 10 h a 13 h

 Descripció

Molts de nosaltres som historiadors, però quan fem de docents ens trobem obligatòriament emparellats amb una matèria que potser no acabem d'estimar: la geografia. I a sobre és una parella doble (geografia física i econòmica) amb qui hem de conviure durant tres anys a l'ESO. Si aquesta és la teva sensació, aquest és el curs que necessites per aprendre a estimar aquesta parella sobrevinguda. I si, a sobre, no ets dels que segueix cada dia les notícies, no tens temps de llegir el diari o informar-te sobre la situació del món, aleshores aquí trobaràs els arguments necessaris per ajudar l’alumnat a entendre un món cada dia més complex.

Metodologia

El curs serà 80% asíncron, en format Moodle i així es permetrà que els participants el duguin a terme al seu ritme, en el marc temporal exigit per l’organització. A cada sessió hi haurà un video de presentació del formador. La darrera sessió serà telemàtica per tal d’oferir una visió conjunta i resoldre dubtes. No es tracta d’un curs pràctic orientat a la didàctica a l’aula, sinó d’un curs teòric per tal d’actualitzar o renovar els coneixements de la disciplina de la geografia amb una sessió didàctica. En tot cas, al Moodle trobareu abundant material (arxius, vídeos, àudios, estadístiques, gràfiques) especialment seleccionat per a oferir a l’aula.

 Continguts

SESSIÓ 1: 10 Juliol: Didàctica de la geografia. Teoria i experiències didàctiques d'aula. Repositori al Moodle de material escrit i audiovisual.

SESSIO 2: 12 Juliol Escàner (reconeixement del planeta), biòpsia (anàlisi dels paisatges) i autòpsia (problemes medioambientals) del planeta Terra. Repositori al Moodle de material escrit i audiovisual. Correspon al currículum de1r ESO

SESSIÓ 3: 14 Juliol: La humanitat: un virus que creix (demografia) i s'expandeix (migracions). Repositori al Moodle de material escrit i audiovisual. Correspon al currículum de 2n ESO.

SESSIÓ 4: 16 Juliol: Desenvolupament salvatge (producció i consum de recursos), sostenible (una altra manera de produir) o subdesenvolupament (supervivència sense produir). Com ens hem organitzat per arribar aquí? (política) Repositori al Moodle de material escrit i audiovisual. Correspon al currículum de 3r ESO.

SESSIÓ 5: 19 Juliol: En videoconferència, sessió per a oferir una visió de conjunt, un resum dels temes més importants i resoldre dubtes de 10h a 13h

  Objectius

- Tenir arguments per ampliar la informació de l'alumnat.

- Oferir reflexions perquè l’alumnat pugui entendre un món complex.

- Tenir un conjunt d'eines documentals com a base per a l’acció educativa.

- Estar informat de les últimes dades de geoeconomia.

 Avaluació

- L’avaluació es farà mitjançant una tasca que demostri que els participants han assimilat els temes en diferents nivells i contextos educatius. A presentar a la darrera sessió.


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »