« tornar

221302 - Seminari: On és el grec? L'estat de l'ensenyament de les matèries de llatí, grec i cultura clàssica a la secundària

Tipus Jornades
Àrea temàtica Cultura clàssica
Modalitat En línia
Nivell Secundària i Batxillerat
Coordinador
Professorat
Data 24, 25 i 26 de novembre de 2021. De 16:00 a 19:00
Dies Dimecres, dijous, divendres
Adreça
Total hores 15
Preu
Col·legiat5,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores5,00€
No col·legiat15,00€

 

Descripció

Us proposem un espai de reflexió entorn de l’estat de les humanitats, sovint menystingudes per la nostra societat i per una part del nostre alumnat, i en especial de l’ensenyament de les matèries de llatí, grec i cultura clàssica, en perill d’esdevenir residuals a l’educació secundària i al batxillerat.

També hem de reivindicar la figura del docent de clàssiques per la seva pluridisciplinarietat, entesa com un avantatge, no com un greuge.

Basant-nos en les dades objectives dels percentatges d’alumnes matriculats a les matèries de clàssiques, tant en centres educatius com a la universitat, reflexionarem sobre l’estat actual de la qüestió per passar a l’enfocament i al tractament que en fan el professorat i les direccions de centre, per conèixer diferents realitats i escenaris: com posar en valor les matèries de clàssiques com a docents, i com poden incidir les polítiques de centre en la valoració i l’interès de l’alumnat en aquestes matèries.

Finalment, com a docents i en un moment de revisió dels curricula de les matèries de clàssiques, com desitjaríem que fossin els nous currículums i com creiem que podrien fomentar l’interès en aquestes matèries?

Informació important sobre la inscripció:

  • En cas que no vulgueu el certificat, i per tant la formació no estarà reconeguda dins el Pla de Formació Permanent del Departament d'Educació, us hi podeu inscriure de manera gratuïta mitjançant aquest enllaç.
  • En cas que vulgueu el certificat i que fem el tràmit de reconeixement de la vostra participació a les jornades, us hi podeu matricular clicant a la icona Afegir a la cistella, que trobareu al final (5 € per a col·legiats i 15 € per a no col·legiats).

Programa

24 de novembre de 2021

16 h.  Paraules de benvinguda i estat de l’ensenyament del llatí i el grec

16.15 - 17.45 h. Debat: Estat de les humanitats i de l’ensenyament de les matèries de llatí, grec i cultura clàssica als IES

Torn obert de paraules

25 de novembre de 2021

16.00 - 17.30 h. Taula rodona: Propostes de diferents centres i experiències curriculars sobre l’ensenyament del llatí i el grec 

Torn obert de paraules

26 de novembre de 2021

16.00 - 17.30 h.  Taula rodona: Mesures per millorar la situació i reflexions entorn els currículums actuals i futurs

Torn obert de paraules

17.45 h. Paraules de comiat