« tornar

US2338 - Vull escriure les meves memòries. Comencem de la mà de Salvador Alsius

Tipus Universitat Sènior 2022-2023
Àrea temàtica Altres activitats
Modalitat Presencials
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat
Data Del 14 de desembre de 2022 al 8 de març de 2023. De 16:30 a 18:30
Dies Dimecres
Adreça
Total hores 20
Preu
Col·legiat135,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores135,00€
No col·legiat165,00€

Descripció

Aquest curs sobre redacció de memòries vol facilitar conceptes i eines que ajudin els qui es plantegen abordar l’escriptura de les seves memòries. Hi ha moltes persones que volen començar aquesta tasca, però algunes no ho fan simplement per por de no ser-ne prou capaces, mentre que d’altres que s’hi posen es troben amb algunes dificultats que, amb l’ajuda d’algunes empentetes, els resultarien menys feixugues.

El nombre de persones que se senten temptades per aquest repte és considerable, i presumiblement va en augment. Per pura lògica, la majoria són persones d'una certa edat, que es miren la vida passada amb una perspectiva àmplia. Però també n’hi ha de no tan grans que senten l’impuls de narrar alguna etapa de la seva trajectòria, professional, artística o, simplement, existencial.

Continguts

El curs combinarà tres tipus d’activitats:

  • Unes són de caràcter argumental, anomenades "sessions de reflexió", perquè no es tracta tant d’imbuir els participants d’unes idees o unes teories, sinó de suscitar la construcció d’un marc de conceptes compartit.
  • Un segon grup d’activitats serviran per proporcionar, o ajudar a enllestir, les eines útils per a una escriptura correcta i, si pot ser, suggestiva des del punt de vista literari.
  • Una tercera activitat serà la lectura i posterior comentari de llibres de memòries que puguin tenir un especial interès per imbuir-se de les característiques del gènere.   

Metodologia

Un dels ingredients bàsics d’aquest curs serà la posada en comú de vivències i experiències entre els participants. El contacte entre si serà un estímul i els pot resultar summament enriquidor en el sentit que uns poden ser mirall dels altres a l’hora de detectar i superar possibles defalliments o carències. En aquest sentit la possible concurrència intergeneracional no ha de representar cap obstacle, sinó tot el contrari.

Durant el curs no es faran pràctiques monitoritzades d’escriptura.

També es comptarà amb la participació ocasional de convidats experts en determinats aspectes del curs (psicòlegs, escriptors de memòries, etc.).

Durada 

20 hores, distribuïdes en 10 sessions de 2 hores.

 


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »