« tornar

JDC2017 - XI Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Tipus Jornades
Àrea temàtica Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat
Data del 10 a l'11 de març. De 16:00 a 21:00
Dies divendres i dissabte
Adreça Centre Tarraconense, c/ Sant Pau 4 Tarragona
Total hores 15
Preu
Col·legiat45,00€
No col·legiat45,00€

XI Jornades de Didàctica de les Llengües Clàssiques

Les jornades de clàssiques, enguany en la seva onzena edició, van néixer amb la voluntat de ser lloc de trobada del professorat de clàssiques i un espai d’intercanvi de projectes, de comunicació d’experiències didàctiques i de presentació de recursos per a l’aula.
Enguany les nostres jornades tindran lloc íntegrament a l’espai de Tàrraco, amb la voluntat de fer arribar una nova lectura sobre la colònia romana tenint present tot el seu cicle històric.


10 i 11 de març del 2017

Programa

Versió en PDF del programa

 

Divendres 10 de març

Lloc: Centre Tarraconense El Seminari, c/ sant Pau, 4 Tarragona

16.00 – 16.15: Recepció i recollida de la documentació

16.15 – 16.30: Acte de benvinguda

16.30 – 17.15: Conferència Tàrraco, més enllà del segle III. Una nova visió de l'urbs, a càrrec d’Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense i investigador adscrit de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica

17.15 – 18.45 Tallers simultanis i consecutius:

* Sàvies o magues? Una aproximació a les dones de la Grècia antiga. Hèlena, Circe, Calipso, Medea...   A través de la lectura de textos clàssics com  l'Odissea o la Medea d'Eurípides  ens atansarem a aquestes dones, considerades perverses pels seus coneixements, d'una manera dinàmica, transversal i contemporània. A càrrec de Joana Zaragoza i Jesús Carruesco, professors de la URV.

* Vides sobre pedra. Un recorregut que ens permetrà descobrir les inscripcions llatines de Museu Diocesà de Tarragona, al mateix temps que les seves aplicacions didàctiques i de l'epigrafia  en general. A càrrec de Sebastià Giralt (UAB) i Meritxell Blay (APLEC).

18.45- 19.15 Pausa

19.15 – 20.00: Experiència del Camp d’Aprenentatge de Tarragona: la presentació de la unitat didàctica, els primers cristians de Tàrraco. Balanç de la fase pilot de l’activitat

20.00 – 21.00: Visita al Museu Bíblic


Dissabte 11 de març

Visites guiades

9.00-10.30:  Inici de l’itinerari a l’amfiteatre: descobrir l’empremta paleocristiana a l’arena de l’amfiteatre. A càrrec d'Imma Teixell, arqueòloga.

11.00-13.00: Visita al Museu i Necròpolis Paleocristiana i a la basílica funerària del Parc Central, a càrrec d’Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic i arqueòleg.

13.00-15.00: Pausa per dinar

15.00-18.00: Trasllat i visita al conjunt tardoromà de Centcelles, a càrrec d’Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic i arqueòleg.

Diferents possibilitats d'allotjament a Tarragona 

 

Activitat reconeguda dintre del Pla de Formació Permanent del Departament d’Ensenyament

Coordinació: M. Dolors Martí
Comissió organitzadora: Sebastià Giralt, Ricard Llop, Lina Vilamitjana, Xavier Yáñez i Equip de Formació i Innovació de Llengües i Cultura Clàssiques ICE UAB, Equip ICE de Cultura Clàssica de la UdG.

Amb la col·laboració de Centre Tarraconense El Seminari


Selecciona un taller de cada bloc

« TORNAR