« tornar

181300 - Egipte faraònic: piràmides, temples i tombes

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Ciències socials
Modalitat Presencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Susana Alegre García
Data Dijous 19 i 26 d'octubre, 2,9,16,23 i 30 de novembre i 7,14 i 21 de desembre. De 18:30 a 20:00
Dies Dijous
Adreça Rambla de Catalunya, 8 pral - Barcelona
Total hores 15
Preu
Col·legiat50,00€
No col·legiat75,00€

DESCRIPCIÓ

Aquest curs proposa una aproximació general a la civilització de l'antic Egipte, fent especial èmfasi en la seva arquitectura. Continguts impartits d'una manera tan rigorosa com amena.

OBJECTIUS

Sentir-se segur en el coneixement dels aspectes fonamentals de l'arquitectura de l'antic Egipte i moltes altres facetes d'aquesta civilització, i aconseguir uns recursos de coneixement importants per impartir temàtiques de l'antic Egipte com a docent.

CONTINGUTS

Curs panoràmic per conèixer els monuments de l’antic Egipte i els seus constructors. El curs permet conèixer les principals piràmides i les teories constructives, els temples mes fascinants aixecats pels faraons, la simbologia dels seus espais i la litúrgia que s'hi realitzava; així com conèixer les diferents tipus de tombes i les creences que les van impulsar. Es tracta, entre altres aspectes, de fer un recorregut per alguns dels més grans tòpics de la civilització de l'antic Egipte: piràmides esglaonada de Sakkara, Gran Piràmide de Keops, temples de Karnak, Deir el-Bahari, Abu Simbel, tomba de Tutankamon, la Vall dels Reis… Sense oblidar el marc social i històric en el qual es van construir. intentant ser molt útil de cara a generar projectes i ajudar que l'antic Egipte pugui ser una eina a les aules.