« tornar

181900 - Mindfulness per a educadors (semipresencial)

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Eines de millora personal i altres
Modalitat Semipresencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Agustí Guisasola i Prados
Data Dimarts 17, 24 i 31 d'octubre; 7, 14, 21 i 28 de novembre i 5, 12 i 19 de desembre. De 19:00 a 21:00
Dies Dimarts
Adreça Rambla de Catalunya, 8 pral - Barcelona
Total hores 30
Preu
Col·legiat95,00€
No col·legiat155,00€

DESCRIPCIÓ

Curs d'atenció plena (mindfulness) adreçat als educadors perquè aprenguin aquesta tècnica i l’ensenyin a l'aula mitjançant exercicis i dinàmiques d'atenció. És un Programa d’Entrenament en Mindfulness basat en la metodologia científica MBSR de Jon Kabat-Zinn de la Universitat de Massachusets.

Curs de 30 hores (20 hores presencials i 10 hores en la confecció d'una memòria del curs)

OBJECTIUS

-Desenvolupar l'atenció, la concentració, ser més conscient del propi cos
-Saber relaxar-se i gestionar millor les emocions, el flux mental i la relació amb els alumnes.

També podrà ensenyar als alumnes diferents tècniques de relaxació i meditació, tant la formal com la mindfulness pròpiament dita.

CONTINGUTS

El Mindfulness, anomenat també atenció o consciència plena, consisteix a saber meditar i dur aquest estat mental a qualsevol activitat de la vida quotidiana, concretament a l'aula. Això ens permet relaxar-nos i fruir de la vida i de la feina i, per tant, superar l’estrès i l’angoixa, i viure el moment present de forma intensa sense perdre'ns en pensaments del passat i del futur. S'ha demostrat científicament la seva eficàcia en el desenvolupament de la concentració, la memòria, la reducció de l'estrès, la prevenció de la depressió, l'equilibri emocional, el desenvolupament del pensament positiu, l'empatia i la serenitat davant les crisis. Es tractaran aspectes teòrics i pràctics per treballar des de zero, com: procedència del mindfulness, bibliografia, teoria i pràctica de la meditació formal, exercicis de respiració conscient i controlada, escaneig corporal o body scan, la meditació loving kindness, exercicis mindful, lectura i comentaris de relats breus i amb consciència plena, etc.