« tornar

182202 - Rutes literàries, passejades modernistes

Tipus Escola d'Hivern
Àrea temàtica Llengua i literatura
Modalitat Presencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Isabel Roger Miralles
Data Dimecres - Del 7 de març al 23 de maig. De 17:30 a 19:30
Dies Dimecres
Adreça CDL, Rambla de Catalunya, 8, principal. Barcelona
Total hores 21
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

DESCRIPCIÓ

El curs és una proposta lúdica que té com a protagonista l’espai urbà, en part barceloní –però també tindrem en compte altres autores i rutes com Virgínia Woolf i Carmen Martín Gaite–, al qual ens acostarem des de la literatura –El Quijote, Antonio Machado, Carmen Laforet, Montserrat Roig i les dues autores abans esmentades–, però també a través del modernisme que ha creat dins de la ciutat barcelonina un museu a l’aire lliure.

OBJECTIUS

  • Analitzar la relació de don Quixot amb l’únic personatge històric de l’obra, Roque Guinart, així com la relació de l’heroi amb la ciutat (sortida inclosa a la Sala Cervantina de la Biblioteca Nacional de Catalunya per veure l’edició princeps del Quixot o diverses edicions il·lustrades des del segle XVIII).
  • Observar l’espai urbà amb veu de dona: Carmen Laforet amb Nada i Montserrat Roig amb El temps de les cireres (conferència)
  • Analitzar l’estudi de l’espai urbà i els personatges en un relat de Virgínia Woolf relacionat amb Mrs Dalloway o l’espai urbà enfront del provincià en El cuarto de atrás de Carmen Martín Gaite.
  • Estudiar les característiques del modernisme i la seva relació amb la ciutat. Presentar els tres grans artífexs del modernisme: Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch
  • Conèixer la sala Frederic Marès, museu del llibre

CONTINGUTS

Barcelona i l’espai espai urbà dins de la literatura: El Quijote, Nada i El temps de les cireres o com a vivència personal: Antonio Machado. Altres espais com Londres i Madrid enfront del món de províncies a través de Virginia Woolf i Carmen Martín Gaite.

CALENDARI DE SESSIONS


Al CDL  (de 18 a 19:30 h)
7 de març, 9 de maig, 16 de maig i 23 de maig

Sortides al carrer (de 17:30 a 20:30 h)

14 de març (Ruta cervantina)
4 d’abril (Sala Cervantina)
11 d’abril (Sala Frederic Marès)
18 d’abril (des del Parlament fins al Conservatori de Música)
25 d’abril (una passejada pel Passeig de Gràcia)