« tornar

US1921 - Club de lectura. Les grans novel·les del segle XX

Tipus Universitat Sènior
Àrea temàtica Altres Activitats
Modalitat Presencial
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Mariano Royo Arpon
Data del 4 d'octubre del 2018 al 30 de maig del 2019. De 18:30 a 20:00
Dies Dijous
Adreça Col·legi de Llicenciats. Rbla.de Catalunya, 8
Total hores 10
Preu
Col·legiat30,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores30,00€
No col·legiat30,00€

LES GRANS NOVEL·LES DEL SEGLE XX

L’any 1955, Marguerite Yourcenar, una de les més importants novel·listes del segle, va escriure: “La vida és atroç, i ho sabem. Però precisament perquè espero poc de la condició humana, els períodes de felicitat, els progressos parcials i els esforços de reanimació i continuïtat són prodigis que quasi compensen la immensa acumulació de mals, fracassos, incúria i errors Les paraules llibertat, humanitat i justícia recobraran aquí i allà el sentit que volem que tinguin. No tots els nostres llibres desapareixeran".

L’any 2001, Daniel Cohen, un dels protagonistes del Maig del 68, va escriure: “En altres èpoques també va haver-hi temps modernsperò els que ara vivim són els nostres. I han portat a una transformació tan ràpida i profunda de les nostres vides que sovint ens costa saber què passa i per què passa”.

Llegim novel·les perquè ens encanta viure altres vides més enllà de la nostra, però també per entendre i viure la nostra amb intensitat i sentit. Aquesta vida personal i íntima que no trobem als llibres d’història i que es refugia a les grans obres de ficció.

L’objectiu del club de lectura es posar en comú unes quantes d’aquestes novel·les d’alta qualitat que ens ajudin a entendre el que vivim.   

Els assistents podran llegir les obres triades amb l’ajut d’una introducció i compartir les seves observacions i conclusions amb els altres participants.

CALENDARI I OBRES

Dijous de 18.30 a 20.00 h (del 4/10/18 al 30/05/19)

Dijous, 4 d'octubre: presentació

Dijous, 8 de novembre
Thomas Mann: La mort a Venècia

Dijous, 13 de desembre
Antoine de Saint-Exupéry: Terra dels homes

Dijous, 24 de gener
Samuel Beckett: Molloy

Dijous, 7 de març
Miguel de Unamuno: Niebla

Dijous, 25 d’abril
William Faulkner: Llum d’agost

Dijous, 30 de maig
Marguerite Yourcenar: Memòries d’Adrià

El coordinador del club, Mariano Royo, ha estat professor de filosofia a secundària i la universitat i ha publicat diversos llibres i articles sobre educació. Ara ja jubilat, ha estudiat el segle XX a través de les seves millors novel·les i ha publicat 20 novelas del siglo XX. La condición humana en la mejor literatura del siglo. Actualment prepara un nou llibre sobre les novel·les més difícils i ambicioses de la centúria: obres de Joyce, Musil, Proust, Kafka, Valery, Broch, Mann, Rodoreda, etc.