« tornar

192402 - Curs de recorreguts per Astúries: del cap de Peñas a Ribadesella

Tipus Escola d'Hivern
Àrea temàtica Recorreguts
Modalitat en línia
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Josep M. Mata Perelló
Data del 14 al 18 d’abril. De 9:00 a 19:00
Dies De diumenge a dijous
Adreça
Total hores 30
Preu
Col·legiat95,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores95,00€
No col·legiat150,00€

DESCRIPCIÓ

Es tracta d’uns curs destinat a conèixer les estructures pirinenques de la serralada Cantàbrica

Així, es duran a terme un conjunt de recorreguts geològics, geogràfics, miners i mediambientals per diferents indrets de les terres asturianes. Les despeses de desplaçament i pernoctació seran a càrrec dels participants. Cal portar calçat adequat, pals per caminar i roba d’abric. Per a més informació: rocpetrus@gmail.com

Nota: el preu del curs inclou l’assegurança.

OBJECTIUS

Assolir uns bon nivell de la geologia, la geografia, la mineria i el medi ambient d’Astúries. Tot això a través d’un conjunt de recorreguts que es faran per diferents indrets de la serralada Cantàbrica, és a dir, del que també podríem denominar Pirineus Cantabroasturians.


CONTINGUTS

14 d’abril. L’Astúries de l’or. Museo del Oro de Navelgas, prospecció d’or; Museo del Bosque. Recorreguts per Luarca i Cudillero.
15 d’abril. L’Astúries dels Picos de Europa. Recorregut senderista pels llacs de Covadonga i les mines de Buferrera. Glaciarisme. Geologia de les immediacions de Covadonga.
16 d’abril. L’Astúries de la costa càrstica. Visita a les icnites de La Griega, el monument de Cobijeru, la platja interior, Bufones de Pria i si s’escau es visitarà el MUJA (Museo del Jurásico de Asturias), en funció del temps disponible.
17 d’abril. Recorreguts per la conca carbonífera central d’Astúries. Visita a diferents indrets relacionats amb la mineria asturiana com el pou Fortuna i el poblat miner de Bustiello.
18 d’abril. Recorreguts per la zona del cap de Peñas. Visita a la mina submarina d’Arnau, Escull coral·lí d’Arnau, Ria d’Avilés.