« tornar

193301 - El món clàssic per alguns carrers de Barcelona

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències socials
Modalitat en línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Joan Alberich Mariné
Data de l’1 al 5 de juliol. De 8:30 a 11:30
Dies de dilluns a divendres
Adreça Escola Joan Pelegrí, Consell de Cent, 14
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

DESCRIPCIÓ

Recorrerem alguns espais públics per treballar la pervivència clàssica en edificis i escultures. Intentarem establir lligams entre les realitzacions antigues i recents per demostrar que les creacions del món antic s’han recreat.

 OBJECTIUS

  • Treballar la influència clàssica en realitzacions arquitectòniques i escultòriques posant en relleu els elements que s’inspiren en l’art de l’antiguitat clàssica.
  • Identificar les escultures que es troben a l’abast dels vianants de la ciutat comparant-les amb els assoliments artístics de Grècia i de Roma.
  • Valorar l’art antic com a font constant d’inspiració per a realitzacions posteriors.

 

CONTINGUTS

Ens proposem fer dues sessions teòriques i tres sessions pràctiques:

  • Itinerari pel passeig de Sant Joan i pels jardins de la Ciutadella per posar de manifest la influència clàssica d’edificis i d’escultures.
  • Recorregut pel Moll de la Fusta i pel carrer Ample de Barcelona per valorar la pervivència clàssica en realitzacions arquitectòniques i escultòriques.
  • Visita a la porta del drac de Gaudí, dels jardins del palau de Pedralbes i del seu entorn per posar en relleu la inspiració clàssica que es pot detectar en l’urbanisme i en la decoració escultòrica.