« tornar

193303 - Dones i deesses a l'antic Egipte

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències socials
Modalitat en línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Susana Alegre García
Data de l’1 al 5 de juliol. De 12:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Escola Joan Pelegrí, Consell de Cent, 14
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

DESCRIPCIÓ

Les dones egípcies van governar, van ser reines, van ser sacerdotesses, metgesses, mestresses de casa… Ens aproparem a la seva vida, les professions, els entreteniments i els neguits, sense oblidar el protagonisme femení a la mitologia i les creences.

 OBJECTIUS

El curs té un doble objectiu. D’una banda, es tracta de gaudir i aprendre d’una de les civilitzacions més fascinants de la història, aproximant-nos des d’una perspectiva de gènere a la seva història, els costums, les creences… D’altra banda, el curs presenta una especial cura en l’ús d’aquests continguts com a eina per a l’aula, i per poder utilitzar l’atractiu de l’Antic Egipte com un recurs per incentivar l’atracció per la història i l’arqueologia.

 CONTINGUTS

Curs panoràmic per conèixer una de les peculiaritats més especials de la civilització faraònica: el paper que van exercir les dones. Unes dones que, gràcies a la seva situació legal, van ser protagonistes en els contextos domèstics, que van tenir professions, van deixar les seves herències i van ser sorprenentment lliures per decidir sobre les seves vides; fins i tot, en casos excepcionals, van arribar a assolir una gran autoritat.

A la mitologia també les deesses egípcies van ser excepcionals en molts aspectes i alguns dels més rellevants mites egipcis van ser protagonitzats per deesses: Isis, Hathor, Maat, Sekhmet…

Recorregut pel context legal de la dona a l’antic Egipte i panoràmica per la seva capacitat jurídica (davant les seves propietats, herències, matrimoni, divorci…). També ens aproparem a les tasques i professions que van poder desenvolupar i en endinsarem a les biografies d’algunes d’elles. També coneixerem dones tan cèlebres con Hatshepsut, Nefertiti o Cleòpatra VII, així com altres reines egípcies que van arribar a assolir un gran poder. I acabarem centrant-nos en el món de les creences on les deesses van poder presentar-se com a creadores del cosmos, protectores de la vida i, alhora, eternes renovadores de l’existència.

En definitiva, el curs planteja una panoràmica de la dona de l’antic Egipte en tots els seus aspectes.