« tornar

193409 - La cuina, recurs per a l’estudi de les ciències (II) (en línia)

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Ciències experimentals i robòtica
Modalitat En línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Imma Ros Clavell, Mariona Bassedas Ballús
Data de l'1 al 19 de juliol. De 23:00 a 0:00
Dies de dilluns a divendre
Adreça on line
Total hores 30
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

DESCRIPCIÓ

Estudi de processos culinaris senzills i la seva relació amb la ciència. El curs en línia seguirà la seqüenciació següent: presentació, articles, experimentació, recursos, qüestionaris de respostes múltiples, tasca i enigma a respondre.

 OBJECTIUS

  • Motivar l’alumnat per les ciències experimentals mitjançant la cuina quotidiana.
  • Conèixer, a través de la cuina, els processos físics, químics i biològics que s’hi esdevenen.
  • Aproximar-se a les ciències experimentals que es troben presents en el dia a dia de l’alumne.
  • Descobrir les característiques de la ciència i la seva aportació en el món culinari i gastronòmic.

 

CONTINGUTS

  • Solucions a la cuina. Estudis de pH.
  • Reaccions químiques a la cuina: àcid-base, redox, esferificacions, Maillard.
  • Diferents tipus d’aliments: enriquits, prebiòtics…
  • Materials i màquines a la cuina i el seu fonament científic.

 


« TORNAR       AFEGIR A LA CISTELLA »