« tornar

193415 - Geologia de camp a les Dolomites

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Recorreguts
Modalitat en línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Paloma Belenguer Domènech, Pau Gomis Fernández
Data del 15 al 19 de juliol. De 9:00 a 15:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Recorreguts
Total hores 30
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€
Suplement15,00€

DESCRIPCIÓ

El curs es realitzarà a les Dolomites, es visitaran parcs naturals i regionals, on es podrà observar la successió estratigràfica, les glaceres, grans dipòsits de material sedimentari i la Diga del Vajont.

OBJECTIUS

  • Interpretar de la columna estratigràfica de les Dolomites.
  • Observar els diferents materials sedimentaris i volcànics de la zona.
  • Entendre com han modelat la zona l’aigua i el glaç.
  • Veure els efectes de la intervenció humana en aquest indret.

 

 CONTINGUTS

  • Recorregut a peu pel Parco Naturale Tre Cime, on es veuran materials sedimentaris de l’era secundària, les grans parets dolomítiques que es van sedimentar en unes enormes planes mareals i que molts milions d’anys més tard van ser escenari del front de guerra durant la Primera Guerra Mundial.
  • Recorregut per la Val Badia, pujada amb telefèric per observar des d’un lloc privilegiat l’estructura del paisatge dolomític, els diferents grups muntanyosos que el formen i el seu diferent origen. Observació de l’estructura de les muntanyes dolomítiques i dels diferents materials volcànics i sedimentaris que les formen; hi trobarem llacs, glaceres i valls glacials penjades així com el resultat de l’acció geològica de les glaceres en aquest indret.
  • Recorregut a la Diga del Vajont, on es podrà comprendre com es van produir els esdeveniments que van ocasionar la gran esllavissada del 1963.
  • Recorregut pel Gruppo Pelmo -Croda da Lago (sistema I dolomiti UNESCO) des del Passo Giau (2200 m) fins al Rifugio Palmieri. Passarem per diferents colls que ens permetran conèixer diversos vessants d’aquestes muntanyes, llacs, prats i parets dolomítiques de gran espessor, materials volcànics i l’indret on es va trobar una sepultura mesolítica.
  • Recorregut per dintre el Parco Naturale Dolomiti d’Ampezzo, on podrem observar les roques més joves de la successió estratigràfica de les dolomites, paisatge càrstic amb dolines, prats i llacs.