« tornar

193416 - Geologia i romànic

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Recorreguts
Modalitat en línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Carles Gascón Chopo, Josep Peralba Pellicer, Lluís Obiols Perearnau, Roberto Espinola Cazorla
Data del 20 al 23 de juliol. De 9:00 a 15:00
Dies de dissabte a dimarts
Adreça Recorreguts
Total hores 30
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€
Suplement15,00€

DESCRIPCIÓ

Aquest és un curs pràctic en què combinarem la geologia i el romànic, ja que sovint els trobem interconnectats. El farem del 20 al 23 de juliol a l’Alt Urgell i la major part del temps la passarem en el medi natural fent activitats i observacions.

OBJECTIUS

  • Introduir l’alumne en la geologia general de l’Alt Urgell i la Cerdanya: relleu, estructures, paleontologia, litologia, petrologia, riscos…
  • Observar, analitzar i gaudir del romànic.
  • Identificar diferents tipus de construccions romàniques (capella, col·legiata, monestir, catedral, edificacions civils).
  • Interrelacionar la geologia i el romànic: litologia dels edificis, ubicació sobre el terreny, elements paleontològics en els edificis.

 

CONTINGUTS

  • Dia 20 de juliol: recorregut per les zones de Coll de Nargó, Alinyà i Fígols. A càrrec de Lluis Obiols, Roberto Espínola i Josep Peralba. Introducció al curs. Sortida on combinarem les principals edificacions romàniques d’aquests indrets amb la geologia de finals del cretaci i macroestructures com l’anticlinal d’Alinyà.
  • Dia 21 de juliol: recorregut per les zones de Tres ponts, Noves de Segre, Adrall i Port del Cantó. A càrrec de Lluis Obiols, Roberto Espínola i Josep Peralba. Sortida on combinarem les principals edificacions romàniques d’aquests indrets amb la geologia del mesozoic i grans estructures associades a la gènesi dels Pirineus.
  • Dia 22 de juliol: recorregut per les zones de la Seu d’Urgell, la Vansa. A càrrec de Carles Gascón i Josep Peralba. Sortida on combinarem les principals edificacions romàniques d’aquests indrets amb la geologia de finals del paleozoic, permotries i estructura del mantell del Cadí.
  • Dia 23 de juliol: recorregut per les zones de Sant Joan Fumat, Arseguel, Cerdanya. A càrrec de Carles Gascón i Josep Peralba. Sortida on combinarem les principals edificacions romàniques d’aquests indrets amb la geologia de finals del paleozoic, miocè, Fossa de la Cerdanya.