« tornar

193702 - 10 eines 2.0 per @ tu mestre, encara serveixen les receptes!

Tipus Escola d'Estiu
Àrea temàtica Aprenentatge amb tecnologies digitals
Modalitat en línia
Nivell Internivells
Coordinador
Professorat Xavier Medina Yrigoyen
Data de l'1 al 5 de juliol. De 16:00 a 19:00
Dies de dilluns a divendres
Adreça Escola Joan Pelegrí, Consell de Cent, 14
Total hores 15
Preu
Col·legiat68,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores68,00€
No col·legiat98,00€

DESCRIPCIÓ

Aquest curs està destinat a mestres d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat. Vols conèixer les deu principals eines que t’ajudaran en la teva tasca docent per a la creació de material didàctic i la teva gestió interna de dades com a mestre?

Curs internivells.

 OBJECTIUS

 • Adquirir coneixement de les eines 2.0 presentades i les seves característiques.
 • Aprendre a utilitzar les eines 2.0 exposades en el curs i crear material operatiu.
 • Conèixer la utilitat de l’eina en la tasca docent del mestre i les seves possibilitats per a l’etapa o nivell en què es treballa.

 

CONTINGUTS

De cada eina s’oferiran altres de semblants dins de l’apartat de l’eina per complementar la formació personal. No hi ha prefixada una seqüenciació de temari i dies, tot i que es mostra un odre proposat. Abans del curs, en els dies previs, s’enviarà un formulari de Google per valorar el nivell, les expectatives i els coneixements previs de les persones que volen fer el curs, i també per conèixer-ne els interessos i les necessitats. Això pot condicionar l’ordre del curs pel que fa a la programació. El desenvolupament del curs anirà en l’adaptació del professor al ritme i les necessitats del grup.


Deu eines 2.0:

 • Slideboom (espai en línia de projecció dels treballs). Vols penjar els teus Power Point didàctics i sense perdre cap efecte d´animació inicial? amb àudio i sense perdre cap efecte d’animació inicial? Fer ús de les eines en línia de pissarra digital? També podrem visitar Powton i presentacions de Google Drive, dos tipus de presentacions amb prestacions diferents. Altres repositoris germans: Slideshare, Scribd, Calameo, Authorstream, Issuu i Wiziq.
 • Thatquiz (avaluació en línia). Vols fer una intranet per crear proves avaluatives d’accés als teus alumnes? Crea la classe de treball en línia. Envia deures en línia i segueix els progressos d’alumnes: Thatquiz et genera gràfiques i et dona dades. Altres eines d’avaluació.
 • Fes un site amb Google, enriquit amb els serveis de Google Docs com a eines de treball cooperatiu i altres recursos de la xarxa (eines similars recomanables: Wix, Webnode).
 • Enregistra amb Audacity i publica en línia els teus enregistraments sonors. Enregistra la veu, barreja música i efectes i publica’l al teu site.
 • Kahoot, una manera divertida d’aprendre concursant. Crea les teves preguntes, en diversos formats, i fes que els teus alumnes concursin, per ordinador, mòbil, tauleta, projectant els resultats. Eina recomanable: QSM (eina similar per fer servir des d’usb).
 • Còmics en línia: Goanimate, Pixton, Toondoo són els principals serveis per generar còmics artístics i d’animació. Adients per ser utilitzats pels alumnes per treballar la llengua.
 • Photopeach: eina en línia per compondre arxius amb imatges en slide automàtic i Quiz de preguntes en línia incorporat, amb música de YouTube. De fàcil ús. Els efectes en passar les imatges són molt efectistes.
 • Screencast-o-matic: eina en línia per realitzar tutorials de vídeo. Es registra el que es fa en pantalla, es permet enregistrar la veu de la persona, visualitzar via webcam. Genera un arxiu de vídeo per publicar. Destaca el fet que en un quadre petit es pot visualitzar la persona que parla. Es pot pujar directament a YouTube. Eina complementària Apowersoft.
 • Mapes conceptuals: Bubble, Text2Mindmap i els mapes mentals. Fes un mapa conceptual de manera ràpida i exportable i descobreix altres eines de gran utilitat.
 • Symbaloo, o com presentar un escriptori visual amb les teves principals aplicacions o links.