« tornar

201200 - Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana i altres qüestions imprescindibles de la gramàtica de l'IEC.

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Llengua i literatura
Modalitat En línia
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Joan Abril Español
Data del 14 al 28 d'octubre del 2019. De 0:00 a 0:00
Dies Dilluns
Adreça Col•legi de Llicenciats, Rbla. de Catalunya, 8
Total hores 30
Preu
Col·legiat95,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores95,00€
No col·legiat155,00€

Descripció

Recorregut per la nova gramàtica de l'IEC (GIEC), recomanacions de la Gramàtica essencial de la llengua catalana (GEIEC), diferències de la Gramàtica bàsica i d’ús de la llengua catalana (GBIEC) respecte de la GEIEC i la GIEC i criteris per resoldre a l'aula punts conflictius del català.

 Metodologia

Activitats programades des del Moodle: elaboració de 15 blocs temàtics, en els quals es recomana la lectura dels diversos punts del dossier, es proposen frases que s'han de classificar d'acord amb 3 ítems (a. registres formals, b. registres informals, c. ús general en tots els registres) i s'obren diversos espais de consulta i participació. A més, el dia de la classe presencial es contrasten les solucions avaluades i es reforça l'espai de debat i reflexió dels nous criteris de l'IEC.

Objectius

A la finalització del curs el professorat assistent podrà:

Resoldre, amb criteris fonamentats, els dubtes que pot haver generat la nova gramàtica de l'IEC i determinar les diverses solucions, segons els registres, que cal afrontar tant en correccions i traduccions com en la formació i l'avaluació a l'aula.