« tornar

201203 - Pregunta-ho als avis: llengua i escriptura d'històries familiars

Tipus Escola de Tardor
Àrea temàtica Llengua i literatura
Modalitat Presencial
Nivell Secundària
Coordinador
Professorat Angels Diemand-Hartz Martín
Data de l'1 d'octubre al 3 de desembre del 2019. De 18:00 a 20:00
Dies Dimarts
Adreça Col•legi de Llicenciats, Rbla. de Catalunya, 8
Total hores 20
Preu
Col·legiat65,00€
Membres d'altres col·legis professionals o entitats organitzadores65,00€
No col·legiat95,00€

Descripció

Aprendre eines per treballar la llengua a través de la memòria oral i escrita, fomentant la relació d’infants i joves amb la gent gran. Convertir narracions orals en breus històries de ficció o relats biogràfics curts de manera divertida i amena.

 Metodologia

L’aprenentatge actiu resulta sempre més efectiu que l’escolta passiva. Els participants al curs escolten respostes de gent gran a preguntes molt concretes —a través de vídeos o amb convidats presents a la sessió— per després posar-se a la pell dels infants i joves i escriure narracions breus dins la durada de la sessió. La dinàmica de classe fomenta la posada en comú dels textos per anar detectant els punts forts i la manera de treure’n profit per treballar les diferents competències: llengua, història, societat, medi, ciència, etc.

 Objectius

Disposar d’eines narratives pròpies de la ficció (generació de sorpreses, moments de tensió, transformacions de personatges, veus narratives) per aplicar-les de manera pràctica a la creació de relats emocionants, extrets de la història oral escoltada a la gent gran. Haver experimentat en primera persona el procés d’escriptura facilita al professorat la posterior aplicació de la metodologia de treball amb els seus alumnes.

 

CALENDARI

Octubre: 1, 8, 15, 22, 29

Novembre: 5, 12, 19, 26

Desembre: 3