« tornar

Debat sobre política educativa

En el marc d'una sala Ramon Fuster plena de gom a gom es va desenvolupar, el 8 de novembre, el segon debat sobre qüestions de política educativa que organitza el Col·legi amb motiu d'una convocatòria electoral.

Moderat pel filòsof i pedagog Gregorio Luri, el debat va comptar amb la intervenció d'Irene Rigau (CiU), Xavier Sabaté (PSC), Pedro Chumillas (PP), Miquel Àngel Essomba (ICV) i Carles Martínez (ERC).

L'àgil format del debat, consistent en vuit preguntes sobre temes concrets que els representants polítics havien de respondre en dos minuts cadascun, va permetre abordar un bon nombre de temes de l'actualitat educativa –els resultats de la LEC, la futura LOMCE, l'autonomia dels centres, el fracàs escolar, la formació inicial del professorat...– i comprovar i comparar els diferents punts de vista de cada formació política.

Per tancar el debat, es van seleccionar algunes de les preguntes que diversos membres del públic van formular per escrit, referides bàsicament al futur dels ensenyaments artístics i al currículum, a les quals van donar resposta els representants dels diferents partits.