« tornar

Divuit escoles xineses van signar, el diumenge 24 de novembre, el conveni d’agermanament amb divuit escoles catalanes que ha promogut el Col·legi de Llicenciats juntament amb Qimeng Global

El diumenge 24 de novembre es va firmar a la seu del Col·legi el conveni que agermana divuit escoles xineses de la província de Zhejiang amb divuit de catalanes.

Aquest acte de signatura culmina el procés iniciat el 26 de juny d’aquest any, quan una delegació del Col·legi va signar a Hangzhou una carta d’intencions amb la Zhejiang Provincial People’s Association for Friendship with Foreign Countries, amb l’objectiu de posar en marxa un programa de col·laboració educativa destinat a reforçar l'amistat i promoure la col·laboració i la comunicació entre els estudiants i professors de tots dos països.

A partir d’aquell moment, la nostra institució va iniciar les gestions que, amb la col·laboració de Qimeng Global, han permès la firma d’aquests divuit convenis d’agermanament, que tenen com a finalitats l'intercanvi de mètodes d'ensenyament i visites recíproques entre els càrrecs directius i els professors més rellevants, l l’organitzacio conjunta d’esdeveniments educatius, culturals i esportius.

Sopar al Museu d’Història de Catalunya

Després de l’acte de signatura, que va permetre establir un primer contacte, els representants de les escoles xineses i catalanes van tenir ocasió de confraternitzar en el sopar ofert al restaurant del Museu d’Història de Catalunya. Durant aquest sopar hi van intervenir la degana del Col·legi, Josefina Cambra; Hu Xin, director de la Zhejiang Provincial People's Association for Friendship with Foreign Countries; Liling Qi, directora de Qimeng Global; Joaquim Llimona, director de Relacions Internacionals i Cooperació de l’Ajuntament de Barcelona; Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, i Ou Jian Hong, cònsol adjunta de la Xina a Barcelona.

Visita a les escoles agermanades i recepció a l’Ajuntament de Barcelona

L’endemà es va oferir als directors de les escoles xineses l’oportunitat de conèixer personalment els centres amb què s’havien agermanat el dia anterior. Amb aquest objectiu, el Col·legi va organitzar cinc grups perquè els representants xinesos, acompanyats de membres de la junta de govern i el personal de la nostra organització, visitessin els centres escolars.

En tots els casos, es va dispensar una càlida acollida als visitants, que van poder comprovar de primera mà la qualitat i l’entorn geogràfic dels centres participants en la iniciativa.

Va tancar el programa d’actes la recepció que l’Ajuntament de Barcelona va oferir als nostres visitants al Saló de Cent. Després de la intervenció de Ricard Pol en nom de totes les escoles catalanes, i de les de la degana Josefina Cambra, Zhu Xin i Liling Qi, el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, va adreçar unes paraules de benvinguda als assistents i els va expressar la predisposició favorable de l’Ajuntament davant d’aquesta iniciativa, que reforçarà els llaços d’amistat amb la Xina.

Escoles agermanades fins ara

(Cal aclarir, però, que aquesta primera selecció de centres no representa cap voluntat d’exclusió d’altres que hi puguin estar interessats i que compleixin els requisits necessaris.)

Agora Sant Cugat International School, Sant Cugat del Vallès – Zhejiang Ruian High School, Wenzhou

Agora International School Barcelona, Sant Esteve Sesrovires – Zheijyang Yiwu High School, Yiwu

Escola Betània Patmos, Barcelona – Zhejiang Hangzhou Greentown Yuhua  School, Hangzhou

Escola Daina-Isard, Olesa de Montserrat – Taizhou Luqiao No. 3, Taizhou

Elisabeth S.C.C.L, Salou – Jiaojiang No. 5 Middle School, Taizhou

Escola Garbí Pere Vergés Badalona – Yongjia Shangtang Middle School, Wenzhou

Escola Garbí Pere Vergés Esplugues – Zhejiang Tangxia Middle School, Wenzhou

Escola Ginebró - Taller Ginebró, Cardedeu – Xianju Experimental Middle School , Taizhou

Escola Internacional del Camp-Salou, Salou – Lucheng Experimental Middle School Wenzhou City, Wenzhou

Institució Cultural del CIC, Barcelona – Hangzhou Art. Vocational School, Hangzhou

Escola Ipsi, Barcelona – Zhejiang Hangzhou no. 7 High School, Hangzhou

Escola Joan Pelegrí – Yiwu no. 3 Senior High School, Yiwu

Joviat, Manresa – Hangzhou Jiangbin Vocational School, Hangzhou

Escola Proa, Barcelona – Yueqing no. 3 High School, Wenzhou

Escola Sadako, BCN – Yiwu Binwang Middle School, Yiwu

Escola Sant Gervasi, Mollet – Sanmem Chengguan Middle School, Taizhou

Escola Sant Gregori, BCN – Hangzhou no. 2 High School of Zhegiang Province, Hangzhou

Escola Tecnos, Terrassa – Chicheng Middle School Tiantal Country, Taizhou

En aquest enllaç, http://www.8tv.cat/8aldia/videos/informatiu-25-de-novembre-del-2013/, trobareu, al minut 24:19, el reportatge ofert sobre aquest tema pel programa 8 al dia de 8TV.

Notícia publicada pel diri en llengua xinesa Ouhua: http://chinatown.ouhua.info/news/2013/11/29/1959579.html