« tornar

El treball de recerca ha estat el tema de les IV Jornades sobre l’Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat

Les IV Jornades sobre l’Ensenyament de les Humanitats al Batxillerat, coorganitzades pel Col·legi i la  Facultat d’Humanitats de la UIC, van tenir lloc el 17 i 18 de març a la UIC amb el tema El treball de recerca: ¿ciència o ficció? .

Més de 40 professors que imparteixen docència al batxillerat, tant en centre públics com privats, van tenir l'ocasió de compartir les seves experiències sobre com orientar els alumnes en la consecució d’un treball de recerca humanístic.

L’acte inaugural el va presidir Albert Moya, vicedegà de la Facultat d’Humanitats de UIC Barcelona, i M. Dolors Martí, secretària general del Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres de Catalunya. 

Posteriorment es va fer una taula rodona, El treball de recerca: ciència o ficció?, en la qual van participar Sagrari Fernández, Jordi Benet, Marc Pepiol i Martí Curiel.

Maria Pilar Menoyo va ser l’encarregada de pronunciar la conferència de cloendaLa realització dels treballs de recerca, un repte per a l’alumnat i el professorat de secundària, que va posar fi a dos dies durant els quals el professorat va participar en tallers sobre els treballs de recerca de filosofia, o com introduir la recerca a les classes de literatura i llengua, entre d’altres.

Dissabte també es va presentar el projecte Gust i passió per investigar, els premis Arnau de Vilanova i el Concurs Preuniversitari de UIC Barcelona per a treballs de recerca.