« tornar


Es du a terme la VII edició de les Jornades de Didàctica de les Clàssiques

Durant el cap de setmana del 15 i 16 març de 2013 van tenir lloc, a la seu de la Casa de Convalescència de Sant Pau, les VII Jornades de Didàctica de les Clàssiques a  secundària. Érem una seixantena de persones disposades a conjurar els Idus de març i a treballar per aplegar esforços i recursos en pro de les matèries clàssiques. 

La conferència inaugural, a càrrec d'Eusebi Ayensa, ens va apropar la realitat grega des de l'època de la independència, el segle XIX, en l'intent de retorn i revalorització de la Grècia clàssica. Va ser una altra mirada sobre Grècia que va ser molt ben acollida pels assistents.


En aquesta edició, la presentació d'entitats com Iberia Graeca, el Camp d'Aprenentatge d'Empúries i el Museu de Sant Boi van obrir nous camins i recursos per aplicar posteriorment a l'aula. A la tarda, l'experiència didàctica global Ludi Virolaienses, de l'escola Virolai amb el testimoniatge personal del propi alumnat, va ser molt ben acollida.

Els tallers didàctics de divendres a la tarda i dissabte al matí van ser molt profitosos per a la nostra pràctica docent diària. Tot seguit, l'espai de debat i reflexió ens va donar l'oportunitat de conèixer, reconèixer i proposar projectes alternatius que dins del propi centre o amb altres centres ens ajudin a millorar la didàctica i el coneixement del món clàssic entre l'alumnat.

Per acabar, com és habitual en les darreres edicions, vam compartir l’experiència de tota una vida dedicada a la didàctica de la mà de Joan Alberich i de Carme Llitjós, tots dos ben actius encara malgrat la jubilació.