« tornar

Es presenta "Concert per a la mà esquerra", una novel·la de Jesús Bonals

Jesús Bonals, tresorer del Col·legi i escriptor consagrat en el camp de literatura infantil i juvenil, amb obres tan conegudes com Viatge a l’interior d’un gra d’arena i Hem nedat a l’estany amb lluna plena, s’ha endinsat ara en el camp de la novel·la per a adults amb Concert per a la mà esquerra, un llibre publicat per Editorial Andorra.

La presentació de l'obra es va fer al Col·legi el 7 de juny, en un acte conduït pel vicesecretari del Col·legi, Francesc Danés, que va explicar la relació que l’unia amb l’autor i va resumir la trajectòria del professor Pere Martí, l’encarregat de ressenyar el llibre.

Tot seguit va prendre la paraula Pere Martí, que va presentar Concert per a la mà esquerra oferint una dotzena de raons per recomanar-ne la lectura: és un llibre que enganxa, la versemblança de la història, uns personatges rics, elaborats, etc.

Va intervenir aleshores l’autor, Jesús Bonals, que va anunciar que parlaria dels –segons ell– defectes de la novel·la: la seva extensió excessiva; la complexitat i el nombre de personatges, i el sistema narratiu, sense punts ni majúscules, però per contrarestar aquesta possible dificultat, recomanava la lectura del text en veu alta. I això precisament va fer Francesc Danés, que, a petició de l'autor, va llegir una pàgina de  la novel·la en veu alta.

Va tancar l’acte la degana, Josefina Cambra, que va comentar que ella mateixa havia anat vivint el procés d’elaboracio de l'obra. Va desitjar que la novel·la tingués un gran èxit i va felicitar l’autor, Jesús Bonals.